Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
România va fi în Schengen

Unul dintre proiectele prioritare ale României este aderarea la spațiul Schengen, iar prim-ministrul României, domnul Marcel Ciolacu, face eforturi susținute pentru atingerea acestui obiectiv.

Nici nu a preluat bine postul de prim-ministru, iar Marcel Ciolacu acționează cu determinare pentru ca România să ocupe locul pe care-l merită în rândul țărilor din spațiul Schengen. Demersurile sale produc rezultate! S-a întâlnit la Berlin cu cancelarul Germaniei, care acum merge în Austria să-l convingă pe șeful Guvernului austriac să nu se mai opună admiterii României și Bulgariei.
La București, premierul Ciolacu i-a primit și a discutat cu prim-ministrul Bulgariei și cu premierul Ungariei. Nu în ultimul rând trebuie evidențiat că dosarul admiterii România și Bulgariei în Schengen a redevenit o prioritate europeană pe agenda oficială a președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene, în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a dezvoltat o relație de încredere și foarte bună colaborare cu premierul social-democrat al Spaniei, Pedro Sanchez.
De asemenea, aceste demersuri dimplomatice au și rolul de a accelera aderarea României la Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), un alt obiectiv important pentru dezvoltarea economică a țării.
Sunt convinsă că demersurile domnului prim-ministru Ciolacu vor ajuta la atingerea în cel mai scurt timp a celor două obiective ale României.
România va fi în Schengen!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 10:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro