Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
PSD a început reforma reală a sistemului bugetar

Având în vedere riscul ca România să nu se încadreze în ținta de deficit bugetar, precum și necesitatea de a reforma sistemul bugetar, Guvernul condus de Marcel Ciolacu are drept prioritate rezolvarea acestor aspecte.

În acest sens, a fost prezentat un draft de ordonanță de urgență care prevede următoarele lucruri: ^
1. Reducerea cu 200.000 de posturi vacante, dar bugetate!
2. Numărul consilierilor din agenții, companii de stat, direcții, precum și cei de la cabinetele prefecților, președinților de consilii județene și primarilor se va reduce cu 50%.
3. De asemenea, regiile autonome vor avea maxim 5 membri în consiliul de administrație, iar întreprinderile publice vor avea maxim 7 membri. Numărul maxim de membri nu poate fi atins decât în anumite condiții, iar cuantumul indemnizațiilor va fi plafonat.
4. Sporul de condiții vătămătoare va fi de maximum 1.000 de lei, indiferent de poziție sau salariul de încadrare, astfel încât să nu mai existe situații în care sporul acesta să fie de 3.000 sau 4.000 de lei.
5. Numărul secretarilor de stat și a celor asimilați se va reduce cu minimum 20%.
6. Se desființează funcția de șef birou, iar numărul funcțiilor de conducere nu trebuie să depășească 8% din numărul de angajați. În acest sens, un șef serviciu va avea minimum 10 posturi de execuție, un director minimum 20 de posturi, iar un director general 40 de posturi.
7. Nu se mai acordă norma de hrană și nici voucherele de vacanță pentru angajații din sectorul public care au venitul peste 10.000 de lei brut.
8. Se vor desființa și comasa mai multe instituții cu atribuții similare, precum și institute de cercetare cu o activitate limitată.
9. Se plafonează indemnizațiile pentru șefii din autoritățile și regiile de stat, pentru a nu mai exista indemnizații de zeci de mii de euro la stat.
Pachetul de măsuri fiscale va completa efortul general, astfel încât România să se încadreze într-un deficit bugetar care-i să permită în continuare să acceseze toate fondurile europene care-i revin; în fapt, România trebuie să răspundă convingător în fața Comisiei Europene că adoptă măsurile necesare pentru a ieși din procedura de deficit excesiv în care au aruncat-o guvernările de dreapta ale lui Orban și Cîțu.
PSD a început reforma reală în sistemul public, iar reducerea cheltuielilor bugetare reprezintă o prioritate!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 11:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro