Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
PSD aduce bani europeni

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a obținut aprobarea Comisiei Europene pentru programul RePowerEU, prin care se alocă fonduri pentru eficientizarea energetică a locuințelor.

PSD reușește să obțină bani europeni pentru eficientizarea energetică a locuințelor persoanelor cu venituri modeste, astfel încât acestea să plătească o factură mai mică pentru utilități. Cea mai mare parte din banii europeni din acest program va merge direct către cetățeni, pentru instalarea de sisteme fotovoltaice (inclusiv baterii) și pentru creșterea eficienței termice a locuințelor din mediul rural (izolare, termopane etc.).
Aceste fonduri vin și în contextul eforturilor constante ale României de a diversifica sursele energetice, mai ales în ceea ce privește energia verde.
Din cele 1,4 miliarde euro alocate României în programul RePowerEU, cea mai mare parte, respectiv 1,1 miliarde euro, va merge direct la cetățeni, pentru creșterea eficienței energetice a propriilor locuințe, astfel încât să își reducă facturile la energie electrică și pentru încălzire.
Aproximativ 600 de milioane de euro vor fi alocate pentru instalarea de panouri fotovoltaice și baterii de stocare a energiei electrice. O gospodărie va putea obține până la 10.000 de euro.
Alte 500 de milioane de euro vor fi utilizate pentru izolarea termică a locuințelor din mediul rural (izolare termică zidărie și acoperiș, ferestre termopan).
Desigur, trebuie identificate soluții accesibile pentru beneficiari, iar acest lucru va fi realizat de ministrul Mediului și de ministrul Fondurilor Europene.
PSD aduce bani europeni și promovează un viitor verde pentru români!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 10:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro