Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Marcel Ciolacu începe să fie activ pe scena internațională

În calitate de prim-ministru, domnul Marcel Ciolacu a început să fie din ce în ce mai activ pe scena internațională, promovând interesele naționale ale României.

Nu trece săptămână în care domnul Ciolacu să nu aibă întrevederi bilaterale cu omologii, participări la formate europene sau internaționale, ori întrevederi cu ambasadorii acreditați la București.
Zilele trecute, premierul Ciolacu a participat la reuniunea șefilor de stat și de guvern din sud-estul Europeni, de la Atena.
În cadrul reuniunii a solicitat o finanțare suplimentară, de 1,4 miliarde de euro, din bani europeni, pentru dezvoltarea infrastructurii portuare românești și a celei de transport, astfel încât să poată fie asigurat tranzitul rapid al unei cât mai mare cantități de cereale ucrainene, în beneficiul pieței mondiale.
De asemenea, șeful Executivului a insistat pentru implicare și acțiune de la nivelul Comisiei Europene pentru admiterea României în Schengen.
Acestea sunt cele două teme majore pe care premierul României le-a ridicat la reuniunea șefilor de stat și de guvern de la Atena, la care participă și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Ideea esențială este că e nevoie mai mult decât oricând de consolidarea coeziunii și unității Uniunii Europene, pentru a sprijini cât mai eficient Ucraina în războiul său cu rușii.
Iar aderarea României la Spațiul Schengen, unde merită să fie demult, cu o infrastructură de transport adecvată, nu poate fi decât un mare câștig atât pentru Uniune, cât și pentru România.
Premierul Ciolacu și PSD vor susține întotdeauna în mod activ interesele României pe plan internațional și regional!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 10:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro