Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la vicepreședintele Comisiei pentru afaceri europene, doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)

Doamna deputat Mirela Furtună, vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, a participat activ și a reprezentat cu succes interesele naționale ale României la Reuniunea președinților comisiilor pentru afaceri europene din parlamentele naționale (COSAC), desfășurată în perioada 26-28 noiembrie 2023, la Madrid, Spania.

COSAC reprezintă un for esențial în dialogul interparlamentar la nivel european, facilitând schimbul de informații și bune practici între parlamentele naționale din statele membre ale Uniunii Europene. În cadrul acestei reuniuni, doamna deputat Mirela Furtună a avut oportunitatea de a contribui la dezbaterile cu privire la Pactul UE privind migrația și azilul, precum și la situația din Ucraina și relațiile cu Uniunea Europeană.
In prima intervenție, doamna deputat a subliniat faptul că România participă într-o manieră constructivă la negocierile Pactului UE privind azilul și migrația, pledând pentru un echilibru între solidaritate și responsabilitate. De asemenea, a reiterat faptul că țara noastră a îndeplinit toate cerințele pentru a adera la Spațiul Schengen din 2011 și că ne dorim tratament egal: tratament egal pentru români să circule liber în Europa și tratament egal pentru toate statele membre.
In dezbaterea cu privire la situația din Ucraina, în alocuțiunea sa, doamna deputat a amintit ca România a fost alături de Ucraina încă din prima zi a războiului și a transmis ca tara noastră va sprijini Ucraina atât timp cât este nevoie pentru a câștiga războiul și pentru a deveni membră UE și NATO. In plus, România rămâne ferm angajată să asigure cel mai bun sprijin posibil pentru refugiații ucraineni.
Participarea doamnei deputat Mirela Furtună la această reuniune de înalt nivel reiterează angajamentul României în consolidarea colaborării interparlamentare la nivel european și în promovarea unei viziuni coerente asupra viitorului european comun.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 10:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro