Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Vizita prim-ministrului României în SUA

Domnul Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a revenit în țară din vizita foarte importantă și consistentă efectuată în Statele Unite ale Americii. Această vizită în Statele Unite reprezintă un succes al României.

Scopul principal al vizitei a fost acela de a extinde parteneriatul strategic cu SUA la un nivel superior de parteneriat economic. România poate deveni o destinație importantă a investițiilor economice americane în tehnologia datelor și în domeniul energetic. România poate avea un rol pivot pentru prezența SUA în regiunea Mării Negre, Balcanii de Vest, Ucraina sau chiar Orientul Mijlociu.
Din punct de vedere militar există beneficii reciproce pentru ambii parteneri, România fiind interesată de modernizarea Armatei Române cu tehnologia de vârf a industriei militare din SUA, dar și de dezvoltarea unei producții militare în România pentru deservirea Flancului Estic al NATO și al UE. Astfel, s-a pus accentul pe dezvoltarea industriei de Apărare a României, cum ar fi crearea unui centru de mentenanță și reparații pentru avioanele militare F16. Un câștig important va fi în privința importului de înaltă tehnologie din SUA, atât în domeniul digitalizării, cât și în cel energetic și militar. Afirmația făcută de Marcel Ciolacu „vin cu rezultate pentru români și România!” este pe deplin justificată!
De asemenea, România dorește investiții americane cât mai consistente și vizează să devină un veritabil hub al colaborării internaționale, în perspectiva reconstrucției Ucrainei după război.
Nu în ultimul rând, discuțiile pe care le-a avut delegația României pe componenta diplomatică a relevat deschiderea partenerilor americani de a introduce România în programul Visa Waiver, poate chiar din 2025, dacă reușim să îndeplinim câteva criterii tehnice.
Marcel Ciolacu reușește, din nou, să demonstreze că este un lider politic cu anvergură internațională, care lucrează în interesul românilor și a României!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 11:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro