Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul PSD susține persoanele cu venituri mici

Guvernul condus de PSD rămâne fidel angajamentului de a susține cât se poate de mult populația vulnerabilă. Peste 2,5 milioane de persoane vor primi și în acest an câte 1.500 de lei, în șase tranșe, sprijin pentru alimente. În februarie va fi prima alimentare a cardurilor dedicate.

De anul acesta vor beneficia de sprijin toate persoanele care obțin venituri de până la 2.000 de lei pe lună, față de 1.700 de lei pe lună. cum era până acum. De aceea a fost necesară o actualizare a bazei de date cu beneficiarii acestui tip de ajutor.
Indexarea pensiilor sau a veniturilor cu rata inflației nu trebuie să fie un motiv de excludere a persoanelor vulnerabile de la acordarea acestui sprijin. Scopul măsurii este tocmai de a-i proteja pe cei vulnerabili de impactul negativ al inflației.
Dacă nu s-ar fi luat măsura, o parte dintre pensionarii și alte categorii de beneficiari care au obținut o indexare a veniturilor cu rata inflației (13,8%) ar fi depășit pragul maxim de venituri de 1.700 de lei și nu ar mai fi putut primi acest sprijin. Prin ridicarea acestui prag la 2.000 de lei, vor fi cuprinși toți cei care ar fi ieșit din program ca urmare a indexării veniturilor.
Cardurile de alimente sunt în valoare de 250 de lei și se acordă o dată la două luni persoanelor cu venituri de până la 2.000 de lei. De asemenea, sunt eligibile și familiile cu cel puțin doi copii, cu un venit de maxim 675 de lei pe membru de familie.
Guvernul PSD susține, în continuare, categoriile vulnerabile care au venituri mici!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 10:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro