Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Alimente mai ieftine pentru români

Măsurile adoptate de Guvernul României, condus de Marcel Ciolacu, au reușit să limiteze specula și să stabilizeze prețurile la alimentele de bază.

INS a confirmat ieri că prețurile la alimente în general au scăzut ușor în februarie, inflația la această categorie de produse fiind de 4,5%, cu mult sub rata generală a inflației (7,2%) și în scădere față de luna ianuarie (5,6%).
Scăderile sunt însă mult mai mari dacă ne uităm la alimentele de bază cu adaos limitat și la momentul la care a fost introdusă măsura PSD. Acest lucru ne confirmă că măsura a fost bună și că ea trebuie extinsă și îmbunătățită. PSD va propune în scurt timp o astfel de formulă îmbunătățită care să pună în valoare și să facă mai competitive produsele alimentare românești, astfel încât românii să aibă acces la hrană mai ieftină și mai sănătoasă.
Spre exemplificare, produse alimentare în ianuarie 2024 cu adaos limitat care au prețuri semnificativ mai mici decât în erau înainte de introducerea măsurii PSD:
 • Făină -31,2%
 • Mălai -26,3%
 • Ulei -17,4%
 • Unt -9,12%
 • Zahăr -7,83%
  Există desigur și produse la care prețurile sunt mai mari din cauza unor influențe sezoniere. Este firesc ca prețul legumelor și al laptelui să fie mai mare iarna decât vara. Astfel de variații se manifestă în fiecare an, indiferent de nivelul inflației.
  Însă datele ne arată o concluzie certă: a fost oprită specula, iar prețurile la alimente s-au stabilizat. Măsurile inițiate de PSD au avut efect, iar românii au acces la alimente mai ieftine.
 • Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 11:58
  Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
  E-mail: webmaster@cdep.ro