Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Photos
Activité parlementaire
2020-present (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
2016-2020 (dep.)
Liens:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2020-présent > Chambre des Députés > Mirela Furtuna > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul protejează românii împotriva speculanților

Guvernul a adoptat o serie de măsuri menite să protejeze nivelul de trai al românilor și să limiteze marja de speculații financiare în anumite sectoare cheie.

Folosesc acest prilej pentru a saluta prelungirea valabilității cardurilor la energie, decisă de domnul prim-ministru Marcel Ciolacu, fiind un răspuns la numeroasele solicitări din partea cetățenilor care au arătat că nu pot folosi banii de pe aceste carduri pentru plata facturilor din timpul iernii întrucât acestea se emit abia în luna aprilie.
Premierul și ministrul PSD al Fondurilor Europene au ținut cont de această problemă a cetățenilor cu venituri mici și au găsit soluția pentru ca aceștia să poată beneficia de sprijinul guvernului, mai ales că finanțarea este din fonduri europene. Acest sprijin vine în completarea protecției sociale realizate prin plafonările de prețuri promovate de PSD în sectoarele marcate de speculă și comportamente comerciale excesive, în defavoarea cetățenilor, respectiv în piața de energie, alimente, instituții de credit sau RCA.
Potrivit premierului, sunt peste 2,8 milioane de gospodării în România care au beneficiat de sprijinul acordat prin cardurile de energie. Iar dintre aceștia, 1,1 milioane de gospodării mai au încă fonduri disponibile pe card, pe care nu le-au putut utiliza întrucât furnizorii de energie termică nu au emis încă facturile din lunile de iarnă.
Termenul de valabilitate al cardurilor de energie a fost extins până la finalul lunii mai 2024 – astfel încât toți cetățenii să poată folosi fondurile rămase pentru plata facturilor din timpul lunilor de iarnă.
Spuneam la început că au fost adoptate măsuri asemănătoare și în alte domenii sensibile, astfel vor fi în continuare plafonate prețurile pentru următoarele servicii:
1. Prelungirea plafonării la prețurile pentru energie până în 2025;
2. Prelungirea limitării adaosurilor comerciale la alimente, până la finalul anului 2024;
3. Plafonarea tarifelor la RCA până la finalul trimestrului II 2024;
4. Plafonarea dobânzilor la creditele bancare din 2016, protecție pentru cei care nu mai pot plăti ratele la leasing la mașină din 2021 și plafonarea datoriei maxime la IFN-uri și la recuperatorii de creanțe din martie 2024.
Toate aceste măsuri reprezintă politici social-democrate promovate intens de PSD și de premierul Marcel Ciolacu și au două scopuri principale, respectiv protejarea nivelului de trai al românilor, mai ales a celor cu venituri mici și medii, și protejarea cetățenilor împotriva unor comportamente speculative în domenii și sectoare sensibile.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie samedi, 13 juillet 2024, 8:45
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro