Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
România dezvoltă producția industrială

Dezvoltarea sustenabilă a României depinde de creșterea producției industriale a țării. Prin investițiile și schemele de ajutor de stat promovate de Guvernul Ciolacu, România a ajuns pe primele locuri în Uniunea Europeană în privința creșterii producției industriale. Astfel, am ajuns să depășim state puternic industrializate, precum Germania, Franța sau Italia.

Programul PSD ”Fabricat în România”, cu componente de sprijin pentru industria prelucrătoare și pentru industria materialelor de construcții, va susține în continuare producția industrială din țara noastră.
Statistica europeană ne arată că economia națională se dezvoltă sănătos și că stabilitatea politică poate genera stabilitate economică, după cum tocmai a confirmat S&P prin menținerea ratingului de țară cu perspectivă stabilă.
La inițiativa PSD, Guvernul a oferit un program de sprijin pentru industria prelucrătoare și pentru producția de materiale de construcții. Ca atare, cele mai mari creșteri de producție, de 15% - 20%, care au contribuit la acest rezultat bun al României din luna februarie au fost în sectorul substanțelor și produselor chimice, la materialele de construcții și la industria metalurgică.
România a realizat în luna februarie a acestui an, fața de luna precedentă, o creștere a producției industriale de 2,7%, cu aproape de 4 ori mai mult decât media UE, care a fost de doar 0,7%.
Țara noastră s-a situat pe locul 5 în UE la acest indicator, după Irlanda (3,8%), Ungaria (3,5%), Slovenia (3,3%) și Letonia (2,9%).
Datele publicate de Institutul Național de Statistică arată că în România, în februarie 2024, producția industrială a fost mai mare decât în luna precedentă, atât ca serie brută (+10,8%), cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate (+2,7%). Raportat la luna februarie 2023, producția industrială a crescut în februarie 2024 cu 0,2% ca serie brută și a scăzut cu 2,2% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.
Toate aceste date demonstrează că Guvernul PSD a luat deciziile corecte și a implementat scheme de ajutor necesare dezvoltării industriale a României, astfel încât România să aibă o creștere sustenabilă.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 17 iunie 2024, 10:03
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro