Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
2016-2020 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
2012-2016 (dep.)
 
You are here: Home page > Legislature 2016-2020 > Chamber of Deputies > Andrei Daniel Gheorghe > Press releases Versiunea pentru printare

Andrei Daniel GHEORGHE
Press releases

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Gheorghe (Grupul parlamentar al PNL)
Turcia trebuie să găsească înțelepciunea de a menține statutul de muzeu pentru Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol/Istanbul

Doresc să atrag atenția asupra unei inițiative guvernamentale din Turcia privind transformarea Catedralei Sfânta Sofia de la Constantinopol (astăzi, Istanbul) din muzeu în moschee.

9 iulie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Gheorghe (Grupul parlamentar al PNL)

Turcia a deschis pe 28 februarie frontierele migratorii cu Europa amenințând că va lăsa să treacă un nou aflux de migranți internaționali în cazul în care nu va obține un sprijin activ din partea Uniunii Europene în disputa sa cu Rusia în Siria.

3 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Gheorghe (Grupul parlamentar al PNL)

Cer Ministerului Afacerilor Externe al României să se sesizeze de urgență în legătură cu cazul doamnei Camelia Smicală, cetățean român stabilit în Finlanda, și al celor doi fii ai săi, Mihai și Maria Jalaskoski, în vârsta de 13, respectiv 12 ani.

18 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Direcția generala afaceri externe și protocol
privind participarea la cea de-a 141-a Adunare a Uniunii Interparlamentare și reuniunile asociate (Belgrad, Serbia, 12 – 17 octombrie 2019)

O delegație a Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, condusă de doamna senator Silvia-Monica Dinică,membră a GRUI, și din care au făcut parte domnii deputați Dumitru Gherman, Florin Popa, Andrei Daniel Gheorghe și Slavoliub Adnagi, membrii ai GRUI, a participat la cea de-a 141-a Adunare a Uniunii Interparlamentare și reuniunile asociate, care a avut loc la Belgrad, în perioada 12 – 17 octombrie 2019.

21 octombrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Andrei Gheorghe (Grupul parlamentar al PNL)
Cer Guvernului României să sesizeze de îndată Comisia Europeană, în vederea declanșării procedurii de infringement împotriva Austriei în legătură cu legislația discriminatorie privind ajustarea nivelului alocațiilor pentru copiii nerezidenți români

Ca urmare a intrării în vigoare a legislației privind ajustarea nivelului alocațiilor pentru copiii nerezidenți ai lucrătorilor din Austria în funcție de costul mediu al vieții din țara de rezidență a copilului, solicit Guvernului României să acționeze de îndată pentru protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor săi, în sensul sesizării Comisiei Europene în vederea lansării unei proceduri de infringement împotriva Austriei.

18 ianuarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Gheorghe (Grupul parlamentar al PNL)
NU Pactului Global pentru Migrație! Cer Guvernului României să respingă ferm acest acord!

Întrucât autoritățile române nu și-au exprimat poziția cu privire la „Pactul mondial pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată“, document ce urmează să fie supus aprobării în cursul conferinței interguvernamentale de la Marrackech (Maroc), între 10 și 11 decembrie a.c., și din care rezultă o serie de implicații juridice importante, doresc să fac următoarele precizări și solicitări:

28 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Gheorghe (Grupul parlamentar al PNL)

Centrul Cultural Român ''Eudoxiu Hurmuzachi'' din Cernăuți a fost spart și percheziționat, luni, de către autoritățile ucrainene. Cer Ministerului de Externe o reacție rapidă și fermă în fața acestui act ostil fără precedent.

13 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Andrei Gheorghe (Grup PNL)

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, i-a cerut miercuri, 21 februarie, premierului Viorica Dăncilă, în ședința de plen a Camerei Deputaților, printr-o declarație politică, să dispună înființarea unui Minister al Reîntregirii, în cadrul Executivului, care să gestioneze în mod profesionist și cuprinzător relația României cu Republica Moldova.

23 februarie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andrei Daniel Gheorghe (Grup PNL)
Cum ne vinde PSD pentru câțiva arginți

PSD forțează legea și calcă în picioare o decizie judecătorească definitivă. Pe principiul ”facem asta pentru că putem”, coaliția toxică, PSD-ALDE-UDMR, aduce într-un cadru legal, o ilegalitate. Majoritatea parlamentară ignoră total hotărârea judecătorilor privind funcționarea penală a Liceului Teologic din Târgu Mureș și fără să țină cont că există un dosar la DNA în acest caz.

14 februarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Andrei Gheorghe (Grup PNL)
PSD și aliații fug de adevărul istoric

Marți, 6 februarie 2018, la Camera Deputaților, alături de colegii din PNL și din partidele de opoziție am asistat uluit la respingerea la foc automat, concomitent în Comisia de apărare unde s-a dat un raport de fond nefavorabil, cât și în comisia de administrație unde s-a dat aviz negativ, a legii cu privire la comemorarea rezistenței armate anticomuniste din România.

8 februarie 2018 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la domnul deputat Daniel Gheorghe (Grup PNL)
Adresată: Domnului Președinte al Senatului, Călin – Constantin – Anton Popescu - Tăriceanu
Domnului Președinte a Camerei Deputaților, Nicolae – Liviu Dragnea

Mă adresez public domniilor voastre pentru a vă reaminti că aveți o obligație neonorată față de poporul român. Nu este singura, de altfel, dar este cea mai importantă, având în vedere că tema a fost cerută în mod explicit și în număr covârșitor: convocarea Referendumului pentru Familie

2 februarie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Andrei Gheorghe (Grup PNL)
Guvenul încalcă Constituția României

În ultima perioadă, Guvernul României a început să ia o serie de măsuri care, aplicate pe o perioadă lungă de timp, pot avea drept consecință transformarea României fie într-o țintă a imigrației în masă , fie mai curând într-un teritoriu de carantină al Uniunii Europene care să poată prelua în viitor fluxurile migratorii ilegale venite dinspre Orient spre Europa.

21 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Daniel Gheorghe (Grup PNL)
Drepturile românilor nu se negociază
Solicit prim-ministrului României, dl. Sorin Grindeanu, să ceară public omologului său finlandez, dl Juha Sipila, încetarea abuzurilor statului finlandez la adresa copiilor medicului român Camelia Smicală, Mihai și Maria, luați în custodie de statul finlandez și ținuți cu forța într-un centru pentru minori.

Din datele publice existente, se pare că tratamentul celor 2 copii, cetățeni români, este similar cu unul caracteristic centrelor de detenție care limitează dreptul de libertate de mișcare și restrânge comunicarea cu exteriorul. [...]

12 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Daniel Gheorghe (Grup PNL)
Guvernul hărțuiește IT-iștii

Zilele trecute, colegii din cadrul Tineretului Național Liberal mi-au transmis faptul că prin Ordinul de Ministru nr. 2903/2016, publicat in Monitorul Oficial în data de 9 ianuarie, se aduce un real prejudiciu financiar programatorilor din industria românească de IT.
17 ianuarie 2017 detalii
 

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania wednesday, 24 july 2024, 16:21
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro