Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Nicolae Giugea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grupul parlamentar al PNL)
În anul 2021, noul Parlament și noul Guvern trebuie să demareze reforme structurale amânate de 30 de ani

Deputatul PNL de Dolj, Nicolae Giugea, salută constituirea noului Parlament și învestirea Guvernului condus de Florin Cîțu și consideră că încă de la începutul anului 2021, printr-o colaborare loială între cele două instituții, trebuie demarate reformele structurale așteptate de români de peste 30 de ani:

”Alegerile au trecut, majoritatea parlamentară s-a coagulat în jurul PNL, iar România are acum atât un Parlament funcțional, cât și un Guvern cu puteri depline. Nu mai există niciun obstacol major pentru a demara reforme esențiale pentru statul român, în domeniile în care cu toții constatăm că s-au făcut progrese destul de mici și extrem de lente. Sistemul de educație este primul care trebuie reformat din temelii, nu numai prin alocări substanțiale pentru infrastructură și dotări, ci și prin mutarea centrului de greutate pe calitatea actului educativ, pe formarea cadrelor didactice și pe progresul individual al fiecărui elev și student. Sistemul de sănătate, greu încercat în anul 2020, ne-a pus pe masă toate neajunsurile sale. Cred că știm cu toții ceea ce-i lipsește și ceea ce trebuie făcut. Simpla alocare de bani pentru sistemul sanitar nu rezolvă problemele și nu îmbunătățește actul medical. Pacientul trebuie să fie în centrul politicilor de sănătate și nu sistemul în sine. De asemenea, chiar dacă știu că o să-i nemulțumesc pe mulți, am curajul să spun că administrația publică are nevoie de o schimbare majoră. Modul de lucru încă rudimentar, axat pe supraviețuirea instituțiilor și nu pe furnizarea de bunuri și servicii publice de calitate este unul dintre motivele pentru care nu avem o țară ca afară. În plus, procesele de digitalizare demarate în cursul acestui an, care au adus un spor de bunăstare în viața românilor, trebuie duse până la capăt, mai ales că avem la dispoziție și resurse financiare consistente pentru a continua acest proces. Nu în cele din urmă, cred cu putere că una dintre prioritățile Parlamentului trebuie să fie ameliorarea legislației din domeniul achizițiilor și al construcției de infrastructură, fie că vorbim despre autostrăzi, drumuri expres sau sisteme de irigații, astfel încât toate proiectele demarate sau în curs de demarare să fie sprijinite pentru a se scurta la maximum termenele de execuție și a se putea utiliza și ultimul euro din cele peste 80 de miliarde puse la dispoziție de Uniunea Europeană. După foarte mult timp, România are un Președinte care se luptă pentru maximizarea drepturilor noastre în UE, un Parlament cu o majoritate parlamentară dedicată modernizării țării și marilor sisteme publice și un Guvern care s-a angajat la învestitură că va dezvolta România. Așadar, anul 2021 ne va găsi cu toate condițiile împlinite pentru a demara rapid reformele structurale de care țara noastră are nevoie pentru a intra în categoria statelor dezvoltate din UE. Am toată încrederea că nu vom rata această șansă uriașă și, la capătul următorilor 4 ani, românii să simtă o schimbare majoră în bine în viața lor.”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 13 iulie 2024, 5:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro