Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Nicolae Giugea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grupul parlamentar al PNL)
Deschiderea anului școlar va fi cel mai important test pentru administrațiile publice locale

Deputatul PNL Nicolae Giugea consideră că deschiderea noului an școlar 2021/2022 va fi cel mai relevant test pentru modul în care primăriile și consiliile locale s-au preocupat în ultimul an pentru ca școlile să-i primească pe elevi în cele mai bune condiții:

”Nu am avut în ultimii ani vreun început de an școlar care să nu fie umbrit de condițiile improprii în care elevii erau primiți în școli: lipsa toaletelor salubre și a apei curente, schele și grămezi de nisip abandonate în curtea școlii, manuale lipsă, sisteme de încălzire nefuncționale și lista poate continua. Zeci de ani de zile foarte puțini au fost în stare să aducă utilități esențiale în școli, în special în mediul rural. Încă din primele zile ale Guvernului Orban, orice administrației publică locală din țară care a dorit să facă investiții în unitățile școlare și a avut nevoie de finanțare a primit în foarte scurt timp toți banii necesari. Sute de milioane de lei s-au alocat numai anul trecut pentru unitățile administrativ-teritoriale care au pus școala pe primul loc și au dorit să facă investiții. Așadar, scuza des utilizată că nu ar fi fost bani nu mai are fundament. Totul a depins de hărnicia primarului și de modul în care consiliile locale au înțeles să facă investiții în sistemul de educație. Mai mult decât atât, pentru că pandemia încă nu a trecut, autoritățile trebuie să asigure suplimentar și alte condiții, care să preîntâmpine extinderea virusului în rândul elevilor, profesorilor și părinților. Este crucial pentru elevi ca școala să se desfășoare în format fizic, căci varianta online ne-a arătat că are limitele ei și că elevii nu vor avea aceleași performanțe dacă fac orele online. Mi-aș dori ca și cetățenii să fie extrem de exigenți cu privire la calitatea investițiilor realizate în școli, pentru că nu de puține ori s-au cheltuit bani mulți pe lucrări de mântuială care s-au degradat în numai câteva luni. Cetățenii au la îndemână cea mai dură sancțiune față de cei care risipesc banii publici – votul.
De asemenea, la fel de important este rolul primarilor și al aleșilor locali în a sensibiliza și conștientiza comunitățile pe care le conduc de necesitatea de a se vaccina. În cele mai multe comunități locale autoritatea primarului este recunoscută și recomandarea expresă a acestuia către oameni să se vaccineze ca să-și salveze viața lor și apropriaților lor poate să ne ducă la rata națională de imunizare pe care ne-o doritm. Este singura modalitate prin care putem să scăpăm de toate efectele negative aduse de această pandemie.”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 24 iulie 2024, 15:03
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro