Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Nicolae Giugea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grupul parlamentar al PNL)
Aprozarele Olguței Vasilescu și ale lui Petre Daea sunt doar artificii de risipit bani publici și de construit o falsă imagine patriotică

Deputatul PNL Nicolae Giugea arată că, după eșecul înregistrat de Petre Daea cu aprozarele de tip comunist, în care s-au îngropat milioane de euro, a venit rândul Olguței Vasilescu să se facă de râs cu magazinul ”Autentic românesc” din Craiova, deoarece nu a fost construit nici pe baze oneste și nici pe principiile economiei de piață:

”Este de notorietate deja că cele două aprozare deschise de Petre Daea la București și Sibiu și-au pus repede lacătul pe ușă, deși în mega-afacerea Casa Unirea s-au risipit milioane de euro, cu totul inutil. Crezând că îl umilește pe Petre Daea, Olguța Vasilescu a încercat și ea cam același lucru la Craiova, cu magazinul ”Autentic românesc”, inaugurat cu mare fast în această vară și care înregistrează deja pierderi financiare consistente, pe care suntem foarte curioși să vedem cine le acoperă. În niciun caz pierderile nu vor fi acoperite din buzunarul doamnei primar, ci tot din buzunarele craiovenilor.
Este trist faptul că cele două personaje au reușit, într-un termen atât de scurt, să compromită o idee corectă și necesară pentru agricultura românească, aceea de a sprijini producătorii români să aibă acces pe piață, iar consumatorii români să poată cumpăra la prețuri bune produse românești. Au compromis această alternativă de politică publică pentru că au crezut că suntem încă în comunism, atunci când ministrul sau primarul arătau cu degetul unde să vândă fermierul, ce să vândă și cu ce preț. Se pare că nu au aflat că suntem o economie de piață, iar opțiunile aparțin în totalitate producătorilor și consumatorilor. Este păcat că nu și-au pus niciun moment întrebarea de ce produsele din import sunt mai competitive prin preț și de ce oare nimeni nu verifică dacă avem o concurență loială în piață. Aici este marea problemă! La cât de puternic au avut de suferit veniturile românilor, este greu de crezut că un român va alege la raft, cu sufletul, un produs românesc, de bună calitate, dacă el este mai scump decât unul similar venit din import.
Vreau să cred că nici primăriile și nici Ministerul agriculturii nu vor mai risipi bani pe asemenea experimente profund păguboase pentru banii publici, ci se vor concentra pe politici reale de sprijin pentru producătorii români. Dacă producătorul român va reuși să fie competitiv și prin preț, nu doar prin calitate, am convingerea că românii vor cere și vor consuma tot mai multe produse alimentare fabricate în România.”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 24 iulie 2024, 16:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro