Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Interviuri
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Sanda-Maria Ardeleanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Sanda Maria Ardeleanu (Grup PNL)

În ziua de marți, 22 martie 2016, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ceremonia dedicată Zilei Internaționale a Francofoniei, la invitația președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis.

Manifestarea s-a axat pe sublinierea impactului pe care valorile și inițiativele Francofoniei îl pot avea asupra tinerilor, care reprezintă mai mult de 60% din populația din spațiul francofon.
Ceremonia a fost deschisă cu alocuțiunea președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis.
La acest eveniment important au intervenit ministrul Afacerilor Externe, domnul Lazăr Comănescu, ministrul Educației, domnul Adrian Curaj, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), doamna Sanda-Maria Ardeleanu, directorul Biroului Regional al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), doamna Chantal Moreno, directorul Biroului Regional al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), domnul Fabien Flori, precum și un reprezentat al tinerilor francofoni.
În discursul său, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), doamna Sanda-Maria Ardeleanu, a subliniat importanța sărbătoririi Francofoniei românești la cel mai înalt nivel și a mulțumit președintelui României pentru această oportunitate.
Domnia sa a relevat importanta recunoaștere de care Francofonia românească s-a bucurat în ultimii ani și ca urmare a permanentelor eforturi și activități desfășurate în cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei, dar și grație fructuoaselor parteneriate între mediul academic românesc și organismele internaționale francofone. Delegația Parlamentului României la APF participă activ la programele care urmăresc dinamizarea relațiilor dintre parlamentele membre, schimbul de experiențe, promovarea valorilor francofone și implicarea tinerilor în parlamentele francofone.
Doamna deputat Sanda-Maria Ardeleanu s-a adresat tinerilor francofoni cu mesajul că viitorul Francofoniei le aparține și că "limba franceză este cea care face diferența".
La eveniment au participat șefi ai misiunilor diplomatice și ai instituțiilor francofone din România, elevi și studenți, cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar, reprezentanți ai mediului de afaceri, personalități francofone din instituții publice, mediul academic și societatea civilă.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 13 iunie 2024, 10:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro