Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
alin.apostol@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Alin-Gabriel Apostol > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Alin-Gabriel Apostol (Grupul parlamentar al USR)
Mulțumiri voluntarilor de la vama Siret, Suceava și locuitorilor din Milișăuți, Suceava!

Intervenția domnului deputat Alin Apostol de astăzi din plenul Camerei Deputaților a vizat ajutorul umanitar de la granița cu Ucraina din județul Suceava, din vama Siret și a locuitorilor din Milișăuți, Suceava.

Redăm declarația domniei sale:
“Aș vrea să le mulțumesc voluntarilor din vama Siret, Oameni Inimoși cu O mare și I mare, pentru că au o Inima Mare. Oameni printre care am avut privilegiu să mă amestec și cu care să interacționez timp de 36 de ore.
Am cunoscut tineri și mai puțin tineri care stăteau în prima linie și primeau refugiații care treceau prin vama și-i ajutau timp de multe ore la rând. Zeci de ore la rând. Ajutau cu tot ce puteau. Unii îi primea cu “Bună ziua. Cu ce vă putem ajuta?” în ucraineană, engleză sau română. Alții îi îndrumau către mijloace de transport. Alții le găseau cazare si erau mulți care veniseră în vamă să ofere cazare. Alții aduceau ceai cald în pahare purtate în lădițe. Alții le întindeau sandvișuri. Unii îi însoțeau în corturile de campanie. Unii le dădeau pături. Și aveau nevoie mare de pături, pentru că era o vreme jilavă și rece. Deși ningea ca-n povești, bătea un vânt de-ți intra în oase.
Nevoile refugiaților sunt diferite. Unii refugiați voiau să meargă în Italia, sau în alte țări ale Uniunii Europene. Unii voiau doar să găsească un loc de cazare și să se odihnească pentru că stătuseră foarte mult în vama ucraineană. Unii voiau transport până la aeroport sau gara. Unii voiau să meargă în centru de refugiați. Nevoi diferite pentru care voluntarii găseau soluții.
Și mai vreau să vă mai povestesc și despre oamenii de la Milișăuți. Oamenii de acolo au pus la dispoziție sala de sport și efortul lor imens ca să găzduiască până la această oră peste 1500 de studenți indieni. 1500 de suflete pe care trebuie să le transporți, să le găzduiești, să le oferi mâncare, medicamente și sprijin. Voluntarii de acolo erau mereu în priză, pentru că era mereu un du-te vino permanent.
Vreau să-i felicit pentru Inima lor mare pe toți pe cei pe care i-am întâlnit și i-am cunoscut. Viitorul este al vostru, pentru că voi îl construiți!”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 24 iunie 2024, 3:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro