Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
alin.apostol@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Alin-Gabriel Apostol > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Alin Gabriel Apostol (Grupul parlamentar al USR)

Domnul deputat Alin Apostol a avut astăzi o intervenție în plenul Camerei Deputaților, cu ocazia zilei de 8 martie, în care a relatat experiența sa de ieri dimineață cu o mămică și 2 copii într-un centru de refugiați din București.

Dumnealui a punctat importanța acestei zile și situația extrem de dificilă în care se găsesc femeile din țara vecină cu România în care conflictul armat este la a 13-a zi de desfășurare și nu pare să se oprească prea curând.
Redăm mai jos, integral, declarația dumnealui:
"Astăzi e 8 Martie, ziua Femeilor de oriunde si de peste tot. Dar e un 8 Martie deloc cu bucurie, pe fondul unui război la doi pasi de granița noastră. Este un 8 Martie în care țara noastra primește cu omenie și umanitate Femeile Ucrainei - mame ce se păstrează demne, chiar daca situația e dificilă, pentru a-și proteja copiii. Mame care fug de bombe ca să-și salveze copiii. Le-am privit în ochi și le-am ajutat la Vama Siret.
Vreau să vă vorbesc despre un episod pe care l-am trăit chiar ieri la Centrul de refugiați de la Școala Ferdinand, din sectorul 2. La 7 dimineața, o doamnă/mamă din Ucraina, însoțită de fiicele sale în vârstă de 10 și 8 ani, a venit la biroul care gestionează centrul. Întâmplarea face că eram de permanență la centru, ca voluntar. Îmi explică în ucraineană ceva; îmi dau seama că este în căutarea unor lucruri primite ca donații. Urcăm la depozitul în care s-au strâns tot felul de donații de la românii inimoși. Îmi arată că încălțările fetiței de 10 ani sunt ude și înțeleg că are nevoie de încălțări uscate. Încercăm două perechi, nu se potrivesc și ajungem la o pereche de bocăncei. Se potrivesc. Îi păstrează în picioare și coboară scările de la depozitul de donații, iar când ajunge jos face o piruetă pe vârfuri. Avea un zâmbet larg. Sunt tatăl a 3 copii, dintre care 2 fetițe, iar zâmbetul acestei copile mi-a strâns inima. În război, bucuria a devenit o pereche de încălțări uscate.
Colegi, să fii om nu are culoare politică. Trebuie să ajutăm cu tot ce putem în această criză a refugiaților. Puneți-vă, vă rog, în locul lor.
În mod normal, aș fi urat «La mulți ani» doamnelor și domnisoarelor din România. Azi aleg să le urez «pace» lor și femeilor din Ucraina. În pace, bucuria nu este o pereche de încălțări uscate".
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 24 iunie 2024, 4:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro