Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
andrei.lupu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Andrei-Răzvan Lupu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Andrei-Răzvan LUPU
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Oana Alexandra Cambera și Andrei Răzvan Lupu (neafiliați)
Propunere legislativă: Primăriile, obligate să finanțeze proiecte propuse de cetățeni

Primăriile din toată țara vor fi obligate să aloce între 5% și 10% anual din fondurile disponibile pentru dezvoltare pentru a finanța și dezvolta proiecte inițiate de cetățeni sau de comunitatea locală, conform unui proiect inițiat de deputații neafiliați Andrei Lupu și Oana Cambera.

29 februarie 2024 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Oana Alexandra Cambera, Simina Geanina Daniela Tulbure și Andrei Răzvan Lupu (neafiliați)
Consumul de droguri - o problemă de sănătate publică

Parlamentarii REPER, Andrei Lupu, Simina Tulbure, Oana Cambera și Daniel Toda, au depus azi, 18 octombrie, o inițiativă legislativă ce vizează trecerea Agenției Naționale Antidrog din subordinea Ministerului Afacerilor Interne în subordinea Ministerului Sănătății.

18 octombrie 2023 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la deputații Oana Alexandra Cambera, Simina Geanina Daniela Tulbure și Andrei Răzvan Lupu (neafiliați)
Întreruperea de sarcină în condiții de siguranță - un drept în scris, dar nu și în realitate

28 septembrie marchează Ziua Internațională a Accesului la Avortul în Siguranță. Mai multe organizații și asociații din societatea civilă reunite sub umbrela „Feminism România” organizează un protest în fața Ministerului Sănătății, la ora 17.30, la care va participa și deputata Oana Cambera, vicepreședintă a Partidului REPER, care a co-inițiat, la începutul acestui an, o inițiativă legislativă privind sănătatea sexuală și reproductivă a femeilor.

28 septembrie 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Oana Alexandra Cambera și Andrei Răzvan Lupu (neafiliați)
Propunem o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ciolacu și facem un apel către toate forțele democratice de opoziție să o semneze

Guvernul Ciolacu-Faliment = gaură bugetară, firme căpușă de partid, batjocorirea bătrânilor. Demiterea guvernului PSD, urgență națională” este titlul moțiunii transmisă azi liderilor celorlalte partide ale opoziției democratice.

21 septembrie 2023 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andrei Răzvan Lupu (neafiliat)
Demisia șefului SRI trebuie să redeschidă subiectul reformei serviciilor de informații, îngropat de Coaliție

Demisia directorului SRI ar trebui să urgenteze dezbaterea cu privire la reforma serviciilor de informații. Președintele Iohannis a ținut-o în sertar la Cotroceni ani de zile, iar Coaliția ne-a arătat pachetul legislativ anul trecut, după care l-a ascuns în sertarele Parlamentului.

3 iulie 2023 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andrei Răzvan Lupu (neafiliat)
Parlamentarii membri REPER atrag atenția că PSD a pus capcane care fac din proiectul de eliminare a pensiilor speciale unul neconstituțional

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, în forma propusă de către PSD, este în fapt o farsă. Proiectul propus de PSD care va fi votat în această săptămână este menit să păcălească atât cetățenii, cât și Comisia Europeană, care a condiționat acordarea următoarei tranșe din PNRR de aprobarea acestuia.

26 iunie 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații neafiliați Oana Alexandra Cambera, Simina Geanina Daniela Tulbure și Andrei Răzvan Lupu
Senatul României a votat împotriva dreptului femeilor de a avea acces la proceduri de întrerupere a sarcinii în siguranță

Propunerea legislativă a deputaților partidului REPER, Oana Cambera, Andrei Lupu și Simina Tulbure, privind garantarea dreptului la proceduri de întrerupere a sarcinii, informare corectă și decontarea serviciilor pentru categorii vulnerabile, a fost respinsă, marți, în plenul Senatului.

31 mai 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Oana Alexandra Cambera, Simina Geanina Daniela Tulbure și Andrei Răzvan Lupu (neafiliați)
Senatorul Sorin Lavric e liber sa nu avorteze dacă are o problemă conceptuală cu această procedură medical

Oana Cambera, Simina Tulbure și Andrei Lupu, deputați REPER, au depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva senatorului Sorin Lavric prin care îl acuză pe acesta de discriminare bazată pe gen.

23 mai 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Oana-Alexandra Cambera, Simina-Geanina-Daniela Tulbure și Andrei-Răzvan Lupu (neafiliați)
Senatorii resping garantarea accesului femeilor la proceduri de întrerupere a sarcinii

Propunerea legislativă privind garantarea dreptului la proceduri de întrerupere a sarcinii, informare corectă și decontarea serviciilor pentru categorii vulnerabile a primit un raport de respingere de la Comisia de sănătate din Senat, cu votul PSD, PNL, UDMR și AUR.

17 mai 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Andrei Răzvan Lupu (neafiliat)
Reforma aparatului administrativ - un REPER

Deputații Andrei Lupu, Oana Cambera și Simina Tulbure au depus o propunere legislativă prin care se începe reforma aparatului administrativ al statului prin scăderea numărului de secretari de stat, plafonarea numărului de demnitari și angajarea pe bază de competențe și experiențe profesionale.

15 mai 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Simina Geanina Daniela Tulbure , Oana-Alexandra Cambera, Cristina Camelia Rizea, Andrei-Răzvan Lupu, Daniel-Liviu Toda (neafiliați)
Propunere legislativă pentru dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu

Astăzi, 8 mai, deputații REPER Simina Tulbure, Oana Cambera, Cristina Rizea, Andrei Lupu și Daniel Toda au depus la Camera Deputaților o inițiativă legislativă de dezincriminare a posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame.

8 mai 2023 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andrei Lupu (neafiliat)

Incapacitatea alianței de guvernare de a atinge obiectivele stabilite de România și Uniunea Europeană în schimbul obținerii fondurilor pentru reconstrucția post-Covid demonstrează nu doar lipsă de competență, ci teama de a asuma reforme necesare pe termen lung.

27 martie 2023 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andrei Lupu (neafiliat)
România pierde 3 miliarde de euro din PNRR, deoarece Guvernul României refuză eliminarea pensiilor speciale

Eliminarea pensiilor speciale este o reformă prevăzută în PNRR, pe care România și-a asumat-o. Zilele trecute, ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), a declarat că „nu putem sub nicio formă să acceptăm o asemenea cerere”, cu referire la reforma pensiilor.

22 martie 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Oana-Alexandra Cambera, Simina-Geanina-Daniela Tulbure și Andrei-Răzvan Lupu (neafiliați)
Dreptul la avort este un drept fundamental

Decretul nr. 770/1966 pentru reglementarea întreruperii cursului sarcinii, care a fost în vigoare timp de 23 de ani, a avut consecințe dramatice asupra societății, cauzând moartea a zeci de mii de femei care au încercat să-și inducă avortul.

8 martie 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Alexandra Cambera (neafiliat) și de la domnul deputat Andrei-Răzvan Lupu (neafiliat)
Referitor la prioritățile primei sesiuni parlamentare din 2023

Pentru deschiderea noii sesiuni parlamentare, reprezentanții REPER și-au stabilit prioritățile care acoperă aspectele economice, reforma statului, dar și măsuri ce țin de domeniul social.

1 februarie 2023 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Oana Alexandra Cambera și Andrei Răzvan Lupu (neafiliați)
În anul cu cel mai mic buget pentru educație, 11 parlamentari au reușit să crească bugetul pentru licee

În anul cu cel mai mic buget alocat educației, deputații și senatorii neafiliați, Oana Cambera, Cristian Ichim, Andrei Lupu, Dragoș Popescu, Cosmin Poteraș, Alin Prunean, Cristina Rizea, Lorant Sas, Cătălin Teniță, Daniel Toda și Simina Tulbure reușesc să facă un pas concret pentru cetățeni: mai mulți bani pentru elevi și profesori.

16 decembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputatii Oana Alexandra Cambera, Andrei Lupu si Simina Tulbure (neafiliati)
Femeilor trebuie să li se respecte drepturile și să aibă acces la servicii sigure de întrerupere de sarcină în spitalele românești!

Ieri, 28 septembrie 2022, la Palatul Parlamentului, s-a organizat, cu ocazia Zilei Internaționale a Accesului la Avort în Siguranță, de către deputații Simina Tulbure, Oana Cambera și Andrei Lupu, o masă rotundă cu tema: "Dreptul femeilor de a decide - o discuție deschisă despre dreptul la avort, garanții legale și practice în România”.

29 septembrie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Simina Geanina Daniela Tulbure (neafiliat)
Dreptul femeilor de a decide - o discuție deschisă despre dreptul la avort, garanții legale și practice în România

Cu ocazia Zilei Internaționale a Accesului la Avort în Siguranță, deputații Oana Cambera, Simina Tulbure și Andrei Lupu organizează miercuri, 28 septembrie, începând cu ora 15.00, o masă rotundă cu tema “Dreptul femeilor de a decide - o discuție deschisă despre dreptul la avort, garanții legale și practice în România” (sala de ședințe a Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare, corp B4, nivel P).

23 septembrie 2022 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 25 iulie 2024, 21:04