Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
silviu.macovei@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Silviu Nicu Macovei > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)

Trimiterea în judecată a primarului municipiului Iași este o nouă lovitură extrem de grea pentru conducerea liberală din Iași, după ce, la începutul acestei luni, președintele PNL și totodată al CJ Iași era acuzat de DNA.

Presiunea asupra filialei locale este cu atât mai mare cu cât pozițiile celor doi lideri (județean și municipal) sunt fragilizate tocmai în preambulul dezbaterii proiectului de buget pentru 2021.
Aceste dosare pe numele celor mai importanți lideri PNL Iași nu vor afecta în primul rând șansele Iașului de a beneficia de alocări bugetare echitabile. Am urmărit cu surprindere și tristețe evoluția situației de la vârful conducerii județului nostru și, mai nou, de la conducerea Primăriei municipiului Iași. Este evident că avem în vedere prezumția de nevinovăție atât a președintelui Consiliului Județean, cât și a primarului municipiului. Domniile lor își vor susține argumentele în instanță, iar justiția va fi cea care va oferi deznodământul. Totuși, faptul că cele mai importante funcții de conducere din județul nostru sunt sub umbra suspiciunii unor fapte grave, ar trebui să ne îngrijoreze pe toți. Nu pot să nu mă întreb în ce fel va fi afectată lupta Iașului pentru alocări bugetare în astfel de condiții? Prezența președintelui CJ sau a primarului la București pentru a se lupta în favoarea proiectelor ieșenilor va mai avea o influență pozitivă sau, dimpotrivă, vor fi evitați? Acestea sunt întrebări la care cei doi vor trebui să răspundă public cât mai urgent!.
Opoziția parlamentară atrage atenția, prin vocea parlamentarului ieșean, că PNL are tendința clară de a defavoriza Iașul în fața altor județe cu lideri din fostul PDL. Pe de altă parte, ca parlamentar ieșean mă voi lupta pentru a aduce proiectul legii Bugetului de Stat 2021 într-o formă echitabilă pentru toate comunitățile din județul nostru. Am văzut deja până acum că liberalii lui Orban și Cîțu își bat joc de Iași și se comportă ca niște victime ale fostului PDL din interiorul partidului de guvernământ! Planul inițial al PNRR prevedea ca din 34 miliarde de euro, 5 miliarde de euro (cam cât o autostradă Iași – Târgu Mureș) să meargă doar pentru metroul lui Emil Boc din Cluj-Napoca! Iar pentru autostrada A8 au alocat 88 milioane euro (0,3%!!) pentru centura ocolitoare prin Cicoarei. Deja știm cam de ce bătaie de joc la adresa Iașului sunt capabili peneliștii de la București!
Opoziția va încerca să contracareze aceste efecte negative și va susține amendamentele necesare pentru proiectele ieșenilor. Eu vă anunț de acum: NU voi vota Bugetul de Stat pe anul 2021 dacă nu sunt prevăzute sume consistente pentru a se începe în teren proiectul autostrăzii A8! Am avut curajul chiar pe vremea lui Liviu Dragnea să anunț public că nu votez bugetul și atunci am reușit și s-au dat bani pentru începerea proiectului. Acum avem și lege prin care Guvernul este obligat să facă această autostradă cerută de 5 milioane de români! Sunt curios, parlamentarii USR și PNL de Iași cum se vor lupta pentru autostrada Unirii!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 20 iulie 2024, 10:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro