Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
silviu.macovei@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Silviu Nicu Macovei > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu Nicu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
Jocul unor imaturi politici pe seama sănătății românilor și tăcerea unui președinte

Situația din țara noastră este gravă spre foarte gravă din cauza iresponsabilității cu care coaliția guvernamentală tratează situația din domeniul sănătății, mai ales acum, în plină pandemie.


Poate că înțeleg încordarea de mușchi dintre USR și PNL pornind de la scandalul de la Ministerul Sănătății; poate îmi pot explica pozițiile ambilor incompetenți, Vlad Voiculescu și Florin Cîțu fiindcă ambii au dreptate când se acuză unul pe celălalt de incapacitatea de a conduce responsabil frâiele țării.

Însă este inacceptabil ca pe seama unor orgolii personale de preamărire, sănătatea românilor să fie pusă în pericol. Ministerul Sănătății nu are șef; Cîțu, care s-a autonumit intermar, a delegat toată responsabilitatea unui play-boy, unui fotomodel. În acest timp, nu avem rezultatele anchetei incendiului de la Matei Balș, nu avem responsabili și nici răspunsuri la moartea prin asfixiere în TIR-ul ATI al SMURD. Testările sunt din ce în ce mai puține, iar guvernul pare să fi abandonat complet orice testare, ca să nu mai vorbim de anchetele epidemiologice. Doar edilii mai fraieri se apucă să raporteze corect cifrele riscând să aibă localitățile închise în scenariu roșu; cei mai deștepți, pur și simplu nu testează.
Noi, PSD, am cerut de luni de zile să se facă testări, iar scenariul unei localități să fie considerat în funcție de rata de incidență. Ce a făcut guvernul actual? Fix pe dos! Mai puține testări, criterii subiective de închidere a unor localități, de multe ori lăsând aparența unor închideri politice!
De parcă ar vorbi de cincinal și producție la hectar, Cîțu declară senin că epidemia este sub control în România! Se ridică restricții pe baza unor cifre măsluite și în funcție de nevoia politică a unuia sau a altuia de a candida la un congres intern.
Domnilor guvernanți, tot nu vreți să vă treziți! Vă uitați pe cifrele care contează cu adevărat? Aproape 1.500 de români în ATI. Asta înseamnă că se află în stare gravă, iar statisticile publice arată că gradul de ocupare al paturilor COVID la ATI este în ușoară creștere!
Mai trist și mai grav este că numărul deceselor din cauza COVID 19 a crescut cu 74% față de 20 martie anul curent! Pe deasupra, mai aflăm de la un fost ministru al sănătății că toți au mințit și că, de fapt, numărul românilor care mor în pandemie este, de fapt, mult mai mare!
În tot acest timp, Președintele Iohannis tace. Iohannis are o tăcere asurzitoare, iar în tot vacarmul guvernamental și într-o țară neguvernată, președintele tace în continuare. Nu știm dacă se gândește la ceva în timp ce tace sau dacă de fapt nici nu îi pasă. Poate a obosit și nu vrea să fie deranjat în timp ce... Adevărul este că nu știm cu ce se ocupă președintele Iohannis. Nu mai spune nimic românilor, nici despre politica externă (a se vedea situația gravă din Ucraina), nici despre cea internă. Președintele Iohannis tace în timp ce „guvernul meu” se autocanibalizează, iar românii mor arși sau sufocați de incompetență și orgolii mărunte.
Nu vreți voi, toți, să dormiți la voi acasă și să lăsați țara să fie condusă de oameni competenți și cărora chiar le pasă?
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 24 iulie 2024, 5:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro