Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
silviu.macovei@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Silviu Nicu Macovei > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu-Nicu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
Premierul Cîțu avertizat cu privire la A8

Aflat pe ultima sută de metri, proiectul pentru Planul Național de Redresare și Reziliență face să crească iritarea societății și a politicienilor ieșeni. Cel mai aglomerat tronson din proiectul A8, Lețcani-Tg. Frumos, ar urma să nu fie nici măcar trecut ca posibilitate de finanțare în PNRR.

L-am avertizat deschis pe primul ministru al României, Florin Cîțu, cu privire la importanța extraordinară ca tronsonul Lețcani-Tg.Frumos din A8 să fie finanțat prin PNRR. Conducerea de la București trebuie să înțeleagă faptul că A8 este un proiect vital pentru România! Sunt peste 5 milioane de români care cer constant această autostradă! Nu am cerut metrou sau alte proiecte de lux doar pentru municipiul Iași, noi cerem o autostradă pentru toți românii și care va lega provincii istorice ale României! Vor fi create locuri de muncă direct și indirect, prin industrii pe orizontală. Este șansa istorică a Moldovei de a recupera decalajul economic. Chiar nu înțeleg ezitarea în a ne angaja cu toții pentru a termina o dată acest proiect!
Fac un apel la toți politicienii ieșeni și din județele care vor fi deservite de A8 pentru a pune presiune pe actuala guvernare astfel încât A8 să intre la finanțare prin PNRR. Am ieșit în stradă, am votat legea Autostrăzii Unirii, am refuzat să votez bugetul guvernului PSD în 2019, am ieșit din nou în stradă la Cristești alături de ong-urile care luptă pentru A8. Nu am văzut nici parlamentar din cercul puterii acolo. Mă întreb cum pot deputați și senatori votați de ieșeni să nu se lupte cu toate forțele pentru singurul proiect care contează nu doar pentru ieșeni, ci pentru 5 milioane de români? Fac un apel cu inima deschisă și cu toate rugămințile posibile să lăsăm diferențele politice pentru moment și să cerem, toți parlamentarii ieșeni, finanțarea expresă a A8. Un studiu de fezabilitate nu înseamnă nimic, doar niște hârtii. Trebuie să fie asumate și sursele de finanțare pentru execuție. Nu mai putem aștepta!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 17 iunie 2024, 23:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro