Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
silviu.macovei@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Silviu Nicu Macovei > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu Nicu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
Instabilitatea politică produsă de PNL-USR-UDMR pune în pericol viitorul imediat al României!

Orgoliile nemăsurate și setea de putere a celor care vremelnic se află în fruntea țării au condus la o situație fără precedent în ultimii mulți ani în România. Nici nu are sens să vă reamintesc filmul grotesc al evenimentelor care au condus la implozia coaliției de guvernare constituite din PNL-USR și UDMR. Cu toții asistăm cum, pentru interesele personale ale unei mâini de oameni, o țară întreagă este practic neguvernată.

Faptul că niște parteneri de coaliție nu se înghit unul pe celălalt este mai puțin relevant pentru momentele grele prin care trece țara. Ceea ce este cu adevărat important se referă la folosirea resurselor (și așa puține!) ale României pentru a „convinge” o parte din membrii de partid să voteze cu un personaj sau altul în congresele lor interne. Ce treabă are guvernarea cu faptul că PNL are alegeri interne? De ce trebuie ca zeci de miliarde de lei să fie folosite ca argument pentru convingerea primarilor din teritoriu să îl voteze pe Cîțu la congresul PNL? Cu ce drept se folosește acest personaj de banii României pentru a mai căpăta o funcție în plus?
De partea cealaltă, la USR, tot competiția internă îi determină pe liderii și miniștrii acestei formațiuni să trateze cel mai important program de reconstrucție a României ca pe propria „jucărie”. Cu siguranță vă mai amintiți că ministrul Ghinea a ținut neapărat să facă „singur” planul pentru PNRR, parte din orgoliu, parte din dorința de a mai împărți bani europeni după propriile interese. Cu ce este mai diferit Ghinea față de Cîțu? Cu absolut nimic! Amândoi se folosesc de banii românilor pentru a se înveli cu o aură de „providențiali” pentru România. Din nefericire pentru noi toți, toți guvernanții actuali sunt doar forme fără fond, tencuială dată pe pereți de carton. Și, ca orice castel din cărți de joc, la prima pală de vânt, guvernarea lor se prăbușește în neantul istoriei!
Problema este că nu poate fi un moment mai nepotrivit pentru jocuri politice de copii răzgâiați și răsfățați! România devine rapid victima eșecului campaniei de vaccinare și ne aflăm în plin val patru al pandemiei COVID 19. Școala stă să înceapă, dar guvernul PNL-USR-UDMR nu este pregătit pentru a gestiona situația epidemică, mai ales în școli!
Dezastrul care ne paște pe toți își arată deja colții: prețurile cresc într-un mod alarmant, facturile la gaze și electricitate o iau razna nefiind strunite și controlate de nimeni, prețul la carburanți este de nestăpânit, inflația îi lovește puternic pe cei din clasa mijlocie și mai nevoiași.
Cu inconștiență, președintele Iohannis, premierul Cîțu, PNL, USR și UDMR pun în pericol viitorul imediat al României! Și pentru ce? Pentru ca un individ care a condus beat și nu și-a plătit datoriile de la bancă să se joace de-a premierul unei țări și să conducă „guvernul meu”, cabinet al unui președinte mut și absent.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 23 iunie 2024, 12:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro