Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
silviu.macovei@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Silviu Nicu Macovei > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu Nicu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
Numărul infectărilor este din vina Guvernului. Campania de vaccinare este într-o continuă derivă

În doar 24 de ore, între 13 și 14 septembrie, numărul persoanelor infectate cu COVID 19 s-a dublat. De la aproximativ 2.000 de cazuri în 24 de ore la aproape 4.000, iar cazurile grave la ATI cresc exponențial. Vă spun răspicat, această situație gravă este exclusiv vina guvernului actual, după cum voi explica în continuare.

Auzim peste tot în jurul nostru că valul 4 al pandemiei a lovit România fiindcă oamenii s-au dus în concedii. Ni s-au tot livrat imagini repetate cu oameni îngrămădindu-se pe plaje, aceasta fiind considerată principala cauză a valului 4. Să fim serioși, conform medicilor, pentru infectare este necesar un interval de 10-15 minute în spații închise, persoanele fiind față în față, respirând același aer. Pe plajă, chiar dacă este aglomerat, oamenii au stat în aer liber, au înotat, s-au plimbat. Nu poate fi aceasta cauza principală!
Apoi, s-a dat vina pe festivaluri și alte evenimente culturale. Cel puțin teoretic și legal, majoritatea participanților ar fi trebuit să fie vaccinate sau cu teste PCR. Experimente în Spania au arătat că aceasta este o modalitate sigură de a organiza evenimente. Este inutil să amintim că cel mai puternic au fost afectate de restricții industriile spectacolelor și cea a ospitalității.
În aceste zile, medicii vorbesc despre valul 4 ca fiind „valul nevaccinaților” în sensul în care cele mai expuse persoane în fața tulpinei Delta sunt tocmai acei români care au ales să nu se vaccineze. Ei vor suporta riscul cel mai mare fiindcă studiile au demonstrat că vaccinurile, chiar dacă nu protejează de infectare, reduc semnificativ riscul de forme grave, spitalizare și deces. Tocmai aceste fapte simple au eșuat guvernanții să le explice.
Este facil să dai, ca guvern, vina pe cetățeni că nu se vaccinează. Este o argumentație superficială menită să acopere neputința și incompetența unor oameni care au ajuns să conducă destinele românilor! Eșecul campaniei de vaccinare este cauzat de faptul că autoritățile nu au fost credibile, începând de la neseriozitatea politică și până la incompetența instituțională. Țin să vă reamintesc de lipsa cronică de transparență a guvernului PNL-USR-UDMR în ceea ce privește planul de achiziții din timpul pandemiei! Sute de milioane de euro s-au mutat prin buzunare „alese”, fără control și fără limită! Țin să vă reamintesc de lipsa de transparență în privința raportării cazurilor (nu se comunică pe județe, s-au înregistrat enorm de multe raportări fictive, s-au „uitat” decese în funcție de candidaturile la șefia partidului sau în campanie electorală, nu se dau detalii transparente). Toate acestea alimentează neîncrederea românilor în autoritățile care le spun să se vaccineze. Cum să ai încredere într-un guvern care pune chelnerițe pe post de inginer la ape? Cum să asculți de sfatul unor guvernanți care aruncă țara în haos doar pentru o penibilă campanie internă de partid?
Românii nu mai cred când politicienii strigă „lupul”. Asta este foarte grav deoarece se erodează tocmai baza unui stat de drept, legitim și care este în slujba cetățenilor. Românii au sănătatea pusă în pericol tocmai fiindcă guvernanții nu le inspiră încredere.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 24 iulie 2024, 6:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro