Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
silviu.macovei@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Silviu Nicu Macovei > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
5 milioane de români obligați să completeze formulare de 14 pagini pentru ajutoarele la încălzire

Liberalii, prin mâna doamnei ministru Raluca Turcan, au pus la punct un instrument perfect de umilire și tortură pentru aproape 5 milioane de români. De la 1 noiembrie, aceștia trebuie să completeze un document de 14 pagini pentru a primi ajutoarele de încălzire!

Am făcut personal o probă cu acest document. Sunt peste 500 de câmpuri de date personale ce trebuie completate! Acest act este fără nicio putință de tăgadă o operă de artă a birocrației și aș spune o încununare a prostiei.
Pe lângă date care țin de identitate, liberalii, prin vocea doamnei Turcan, cer românilor să treacă într-un tabel de 2 pagini informații legate de ”mazăre, fasole de câmp și lupin dulce” obținute la hectar sau câți ”iepuri, femele pentru prăsilă” sunt deținuți în gospodărie. În total, românul are 75 de coloane de completat!
Mai departe, la finalul documentului, se solicită scrierea denumirii exacte a 25 de documente ce trebuie atașate! Multe dintre acestea sunt ”adeverințe eliberate de administrația financiară”. Adică, tradus, drumuri, alte cereri completate, dosare cu șină, taxe plătite pentru eliberare de adeverințe!
Eu m-am oprit la acest punct. Până aici, am avut nevoie de aproape o oră în care să trec cu pixul fiecare informație solicitată, să caut prin actele personale datele, să îmi sun neamurile să îi întreb cât porumb au reușit să strângă în acest an de pe câmp și să numere animalele din gospodărie.
O regulă elementară, de bun simț, spune că, atunci când construiești un instrument care se adresează câtorva milioane de cetățeni, probează-l tu întâi. Vezi dacă este realist. Dacă are efectele dorite.
Doamnă Raluca Turcan, domnule Cîțu, vă rog să completați și dumneavoastră această cerere, cu toate datele cerute acolo. Mergeți la direcțiile financiare și solicitați adeverințele. Atașați-le la dosar. Și spuneți-ne și nouă în cât timp ați reușit și ce efort ați depus.
Documentul propus în normele metodologice pentru aplicarea legii prin care se vor acorda ajutoarele de încălzire este o mizerie! Și sunt doar două explicații care nu se exclud una pe alta.
Fie a fost realizat de persoane care nu au nicio legătură cu realitatea, fie este o mârșăvie pusă conștient la punct astfel încât românii să nu beneficieze de ajutor.
Să vă explic un lucru simplu. Dacă trebuie să depui la această cerere adeverințe de la administrația financiară, asta înseamnă că statul are deja informațiile pe care le solicită. Statul știe ce venituri ai. Statul știe ce proprietăți ai. Iar dacă ai un porc sau un iepure, asta în mod sigur nu îl face pe român bogat! Statul știe cât ești de sărac. Datele sunt acolo, în bazele administrațiilor financiare. De ce este nevoie ca cetățeanul român să ceară aceste date de la stat pentru a dovedi tot statului că are nevoie de ajutor?
Normele acestei legi, esențiale pentru 5 milioane de români, trebuie să fie simple și ușor de înțeles. O simplă cerere în care sunt trecute datele personale. Atât! De restul trebuie să se ocupe doamna Turcan, domnul Cîțu și cei din subordinea lor. Pentru că acesta este rolul lor. Pentru asta sunt plătiți.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 17 iunie 2024, 23:03
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro