Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
silviu.macovei@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Silviu Nicu Macovei > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
Medicii au nevoie acum de tot respectul și recunoștința noastră! Valul IV al pandemiei îi lovește și pe ei în egală măsură!

Cadrele medicale ieșene au lansat un strigăt disperat de ajutor din cauza faptului că valul IV al pandemiei a lovit extrem de puternic regiunea noastră. Ambulanțele stau la coadă pentru a interna pacienți în stare gravă, însă locurile din spitale s-au epuizat.

În același timp, situația Spitalului mobil de la Lețcani este în aceeași disperantă lipsă de soluții, acum când este cu adevărat nevoie de acea unitate pe care Iașul a plătit 13 milioane de euro! Consiliul Județean nu răspunde la nici o întrebare legată de acest subiect!
Acest val IV al pandemiei a lovit România cu furie și, sincer, nu trebuie să căutăm vinovați în altă parte decât la noi înșine! Este datoria noastră, ca oameni, să ne protejăm sănătatea, fie prin măsuri de igienă, fie prin mască, fie prin vaccin. Fiecare se protejează pe el și pe cei dragi cum consideră. Însă, atunci când avem probleme serioase de sănătate, ajungem la medici. Iar cadrele medicale sunt suprasolicitate acum, sunt epuizate și aproape copleșite de numărul mare de oameni care au nevoie de asistență medicală. Aceasta nu este o glumă și nici un război politic. Realitatea este că medicii și asistentele din Iași au ajuns să declare că „pierdem lupta cu pandemia”. Gravitatea acestui strigăt de ajutor ar trebui să ne cutremure pe toți!
În același timp, este de datoria noastră ca politicieni ca prin deciziile pe care le luăm să îi ajutăm pe medici, asistente, infirmiere, ambulanțieri și restul salvatorilor de vieți să aibă toate mijloacele pentru a ajuta oamenii. Din păcate, ajungem din nou la întrebarea „De ce nu funcționează Spitalul Mobil de la Lețcani?”. Ridic această problemă acum, în fața dumneavoastră fiindcă situația la Iași este una gravă, deja la ATI nu mai sunt paturi libere! Am trimis scrisoare oficială către Consiliul Județean, dar voi interpela și Ministrul Sănătății. Este ireal că nimeni din conducerea CJ nu dă niciun răspuns, nici o soluție pentru acest spital mobil pentru care ieșenii au plătit peste 13 milioane de euro!
Medicii ieșeni sunt epuizați și nu mai au loc în spitale să salveze vieți. Revolta față de această situație depășește orice măsură! Eu, ca deputat ieșean, îi asigur pe toți medicii și asistentele medicale de respectul și recunoștința noastră! Lipsa de paturi și de aparatură medicală nu aparține medicilor, ci este vina noastră, a oamenilor politici și nu este corect să arătăm cu degetul către cei care ne salvează viețile tocmai în momente când au mai mare nevoie de noi.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 23 iunie 2024, 10:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro