Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
silviu.macovei@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Silviu Nicu Macovei > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
Spitalul modular de la Lețcani îngheață medici și bolnavi deopotrivă. De ce nu vedem nicio demisie până acum?

Știrea conform căreia bolnavii și medicii de la Spitalul modular de la Lețcani stau într-un frig crâncen a stârnit revoltă în rândul ieșenilor.


În timp ce meteorologii anunță că avem cele mai friguroase nopți din această toamnă, presa din întreaga țară difuzează imagini cu bolnavii COVID de la Iași mutați în alte spitale fiindcă mult lăudatul Spital modular de la Lețcani are (din nou!) disfuncționalități majore la sistemul de încălzire.

Conform informațiilor publice, în unele saloane de la ATI erau 9-11 grade Celsius, o temperatură extrem de scăzută pentru starea gravă în care se află bolnavii! Mai mult, respectul pentru medici și celelalte cadre medicale care lucrează la Lețcani se manifestă prin a-i pune să lucreze la temperaturi de îngheț! Presa a arătat că în „zona verde”, unde se află medicii, temperatura a atins -0.2 grade Celsius! Eu nu pot înțelege și nici accepta așa ceva! Este o bătaie de joc incomensurabilă atât din banii ieșenilor, cât și pe seama sănătății și vieții oamenilor!
Am tras nenumărate semnale de alarmă cu privire la situația de la Lețcani, însă autoritățile par complet depășite de acest dezastru. Acest spital modular a fost o idee bună, mai ales în contextul pandemiei, însă mai apoi, lucrurile au deraiat complet! Spitalul modular a stat nefuncțional luni de zile, iar noua conducere a CJ nu a făcut nimic să corecteze disfuncționalitățile! Singura „reușită” a fost să paseze spitalul către ISU și să fie pus temporar în funcțiune cu comandă militară. Cum au plecat soldații, spitalul iar nu mai funcționează! Eu nu înțeleg cum nu răspunde nimeni pentru batjocura asta. Ar trebui să înceapă cu demisii și apoi cu tragerea la răspundere. Chiar nu putem să plătim 13 milioane de euro pe nimic, în timp ce la Piatra Neamț un simplu ONG a făcut un spital FUNCȚIONAL cu 2.7 milioane de euro. Pentru o astfel de rușine ar trebui toată conducerea CJ-ului să plece acasă!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 23 iulie 2024, 11:31
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro