Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
silviu.macovei@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Silviu Nicu Macovei > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu Nicu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
Moldova începe, în sfârșit, să lucreze la autostrăzi!

În aceste zile a avut loc un eveniment deosebit pentru milioane și milioane de români: după decenii de așteptare, în sfârșit, s-a semnat primul contract de execuție a unor tronsoane de autostradă în regiunea istorică Moldova! Acest lucru a fost posibil sub mandatul unui ministru PSD, Sorin Grindeanu!

Acest obiectiv extrem de important pentru milioane de români, asumat de PSD, este mai aproape de realizare. Începe efectiv construcția unui nou segment al autostrăzii Moldovei – A7! Ministrul PSD al Transporturilor a impulsionat la maxim procedurile, pentru începerea efectivă a lucrărilor și pentru absorbția banilor europeni alocați în PNRR pentru această autostradă.
Azi se semnează primul contract de execuție, pe tronsonul Mizil – Pietroasele, cu o lungime de 28,35 km. Există și banii necesari.
Tot azi, CNAIR a semnat și contractul de finanțare din PNRR, pentru întreg segmentul Ploiești-Buzău care este parte componentă a A7. 3,8 miliarde de lei, fără TVA, din PNRR, vor asigura finanțarea celor 63 de km de autostradă dintre Ploiești și Buzău.
Constructor pentru tronsonul Mizil – Pietroasele este o asociere româno-bulgară, SC CONI SRL – TRACE GROUP; termenul de finalizare este de 20 de luni.
În total sunt 13 tronsoane de construit, cu o lungime totală de 320 de km.
Toate contractele de execuție ar trebui semnate până la finalul anului viitor, potrivit jaloanelor din PNRR, dar ministrul Transporturilor are ambiția să încheie această procedură cu un an mai devreme, până la finalul lui 2022.
Autostrada Moldovei este prima autostradă din România care se va adapta cât mai mult normelor europene de mediul va avea o amenajate pe traseu 24 de spații destinate încărcării autoturismelor electrice; vor fi plantate 65 de loturi de perdele forestiere anti-înzăpezire pe o lungime totală de peste 63 de km și pe o suprafață de 160 de hectare, iar drumurile tehnologice vor putea fi folosite și ca piste pentru biciclete.
După cum știți foarte bine, am fost, sunt și voi fi unul dintre cei mai vocali susținători ai Autostrăzii Unirii (A8), un obiectiv vital pentru regiunea de Nord Est! În același timp, nu pot să nu mă bucur extrem de mult pentru acești pași importanți și concreți în realizarea autostrăzii A7! Am apreciat de la bun început faptul că Sorin Grindeanu, în calitate de ministru al Transporturilor, a manifestat foarte multă deschidere și a respectat fiecare angajament pe care l-a luat. Sunt optimist și cu adevărat încrezător că PSD va reuși în acest mandat să aducă mai aproape de realitate ca niciodată dorința a 5 milioane de români din Nord Estul țării de a avea o autostradă care să unească Moldova de Transilvania, estul de vestul României!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 23 iunie 2024, 10:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro