Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
silviu.macovei@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Silviu Nicu Macovei > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu Nicu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
Chiar pe bune vrea PNL să rămână singur la guvernare?

Efortul domnului Muraru de la PNL Iași de a face ceva valuri la București și prin presa centrală a dus, nici mai mult, nici mai puțin, la ideea că PNL ar cam vrea să încalce protocolul coaliției și să nu mai respecte rotația premierilor.

Această condiție fundamentală a susținerii guvernului Ciucă (după eșecul colosal al liberalilor cu Cîțu) a făcut posibilă rămânerea PNL în apropierea arcului guvernamental. Altfel, dacă se respecta numărul de voturi ale partidelor, PSD ar fi trebuit să dea premierul de la bun început.
Dacă nu s-ar fi văzut din satelit că PNL Iași este în disoluție (cu președintele CJ și primarul trimiși în judecată pe multe dosare penale), că nu contează la Centru și că nu au soluții pentru ieșeni, aș fi crezut că liberalii fac toate eforturile să rămână singuri la guvernare. Mai ales după ce au luat apărarea UDMR în cazul discursului rasist și antieuropean al lui Viktor Orban de la Tușnad. Însă, mi-e greu să cred asta... Probabil, cea mai simplă explicație este că declarația nefericită, singură și tristă a liberalului ieșean Muraru este doar o încercare timidă de a fi băgat în seamă și de a conta înainte să dispară filiala în neantul electoral.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 19 iulie 2024, 18:21
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro