Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
silviu.macovei@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Silviu Nicu Macovei > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu Nicu Macovei (Grupul parlamentar al PSD)
Copiii cu autism din România au nevoie de o lege specifică nevoilor lor!

Cred ca un moment foarte bun, când trebuie să reflectăm asupra situației copiilor din România care sunt diagnosticați cu autism, îl reprezintă Ziua Internațională de Conștientizare a problemelor Autismului. În România, unul din 68 de copii este diagnosticat cu autism, conform datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății.

În primul rând, este esențial să înțelegem că autismul nu este o boală, ci o tulburare neurologică ce afectează dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare ale copiilor. Copiii cu autism au nevoie de suport și sprijin pentru a-și dezvolta abilitățile necesare pentru a se integra în societate și pentru a-și atinge potențialul maxim. Este important să se pună la dispoziție servicii medicale și terapeutice de calitate, precum și educație adaptată și inclusivă pentru acești copii. De asemenea, trebuie să se asigure sprijinul necesar pentru familiile acestora, astfel încât să poată face față provocărilor financiare și emoționale asociate cu îngrijirea unui copil cu autism.
Din păcate, România nu dispune de o legislație adecvată pentru protejarea drepturilor copiilor cu autism și pentru a le asigura accesul la servicii și terapii de calitate. Mulți copii cu autism nu beneficiază de sprijinul și îngrijirea de care au nevoie, iar familiile lor sunt adesea nevoite să facă față singure acestei provocări.
Este crucial ca societatea să își ia angajamentul de a sprijini copiii cu autism și familiile acestora, astfel încât aceștia să aibă o șansă reală de a-și dezvolta potențialul și de a trăi o viață cât mai normală. Statul trebuie să aloce mai multe resurse financiare pentru a sprijini copiii cu autism și pentru a asigura accesul lor la terapii și servicii de specialitate.
În același timp, este necesar să îmbunătățim nivelul de conștientizare și de educare a publicului cu privire la autism. Este important să ne asigurăm că oamenii înțeleg această afecțiune și că sunt mai toleranți și mai deschiși față de persoanele cu autism și familiile acestora.
Doresc să transmit un mesaj de solidaritate și de susținere pentru toți copiii cu autism din România și familiile lor. Împreună, putem face diferența și putem crea o societate mai justă și mai empatică pentru toți copiii, indiferent de diagnosticul lor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 23 iulie 2024, 11:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro