Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (sen.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.alexandrunazare.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Alexandru Nazare > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

El a arătat că prin anunțul ministerului Transporturilor privind returnarea garanției Grupului Feroviar Român, Guvernul își asumă practic vina fără însă ca vreun vinovat să fie tras la răspundere.
Aceste solicitări se regăsesc în textul moțiunii simple pe tema privatizării CFR Marfă depusă de PDL la Camera Deputaților. PDL mai cere, de asemenea, realizarea unei evaluări corecte a activelor companiei și a poziției acesteia pe piață, astfel încât prețul de pornire pentru un nou proces de privatizare să reflecte valoarea reală a CFR Marfă și asumarea unei dezbateri publice asupra noii Strategii de Privatizare a companiei, inclusiv la nivel parlamentar.
Este nevoie de o strategie pentru dezvoltarea dezvoltarea sectorului feroviar din România și asigurarea finanțărilor necesare pentru modernizarea infrastructurii și a materialului rulant, dar și de asumarea acestei strategii de către toate partidele parlamentare astfel încât să avem o dezvoltare coerentă a acestui mod de transport, indiferent de forțele politice aflate la guvernare, a subliniat Alexandru Nazare.
"Sunt însă câteva întrebări la care așteptăm răspuns: se va relua această privatizare? Ce se întâmplă acum cu ștergerea datoriilor pe care Comisia Europeană a condiționat-o clar de restructurarea sau privatizarea companiei? Când va fi reluat procesul de privatizare și care sunt măsurile pe care le va lua Guvernul astfel încât să nu mai avem un eșec? Ce preț estimează Guvernul că va obține în urma viitoarei privatizări? Ce se întâmplă cu cei peste 11 000 de angajați ai CFR Marfă în urma eșecului privatizării? Cine va răspunde pentru absurdul Hotărârii de Guvern prin care finalizarea privatizării era condiționată de îndeplinirea a 3 clauze suspensive imposibil de îndeplinit având în vedere constrângerile temporale ale unei decizii din partea Consiliului Concurenței?", a spus deputatul Alexandru Nazare.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 19 iulie 2024, 6:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro