Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (sen.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
Legături:
www.alexandrunazare.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Alexandru Nazare > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Alexandru Nazare (Grup PDL)
Guvernul nu are niciun plan de dezvoltare a infrastructurii, dar introduce taxe aberante

Vicepreședintele PDL Alexandru Nazare a criticat, astăzi, într-o conferință de presă, intenția Guvernului de a introduce o nouă acciză la carburanți, în condițiile în care nu există nicio garanție că acești bani vor fi folosiți pentru infrastructură, așa cum susține Executivul, iar Ministerul Transporturilor nu a prezentat încă Masterplanul de transport al României.

"CNADNR nu este în stare să colecteze rovinieta, dar introduce o taxă paralelă. Nu se justifică dubla taxare atâta timp cât proiectele invocate nici măcar nu au studii de fezabilitate", a punctat Nazare. El a subliniat că introducerea unei noi accize la carburanți pentru a constitui un fond special destinat marilor proiecte de infrastructură rutieră este o măsură care îi va afecta negativ atât pe transportatori, cât și pe români, prin creșterea tuturor prețurilor. "Câți bani va gestiona acest fond? Cine îl va gestiona? Ce va finanța și pe ce criterii? Doar infrastructura rutieră și nu și cea feroviară, în condițiile în care mărirea accizei afectează și CFR Călători și CFR Marfă? Invocarea autostrăzilor este doar un subterfugiu pentru a anunța o taxă în plus", a spus vicepreședintele PDL. El a adăugat că Guvernul ar fi putut înființa un fond pentru infrastructură și fără a introduce o taxă în plus.
"Guvernul USL nu este în stare să cheltuie banii europeni alocați pentru transporturi, propunând o realocare de 300 de milioane de euro către baronii locali. În schimb vine cu acest "feneimpozit" propus de fostul ministru Fenechiu, dar despre care nu avem nicio informație cum va fi administrat, către ce proiecte va fi direcționat. Mai mult, reprezentanta FMI a spus foarte clar astăzi că noua taxă se constituie venit la bugetul general, deci ea va fi practic utilizată pentru a cârpi găurile din colectare", a subliniat Nazare.
În opinia deputatului PDL, toți românii vor sărăci prin noile măsuri anunțate de USL. Creșterea prețului carburanților la peste 6 lei per litru de benzină va antrena scumpiri în lanț pentru toate prețurile de consum, iar noile taxe pe construcții speciale vor crește factura românilor la gaze și electricitate, a spus vicepreședintele PDL. "Nu cunoaștem amplitudinea acestui dezastru, avem doar o imagine parțială, întrucât Guvernul nu a dat publicității scrisoarea de intenție către FMI", a atras atenția Nazare. El a criticat faptul că PNL nu vine cu nicio măsură de dreapta, fiind înghițit de guvernarea socialistă marca PSD.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 13 iulie 2024, 11:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro