Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ionuț Simionca > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ionuț Simionca (Grup PMP)

Parlamentarii PMP au depus, în data de 02.02.2017, un număr de 324 de amendamente la Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017. Cele mai multe amendamente privesc programele naționale finanțate de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, parlamentarii PMP fiind preocupați de dezvoltarea infrastructurii de transport și a utilităților publice în județele pe care le reprezintă.

De asemenea, grupul parlamentar PMP a depus mai multe solicitări care se referă la Diaspora: alocarea de bani pentru detașarea de profesori de limba română, geografie și istorie în școlile în care învață copii români, editarea și distribuția de manuale în limba română către școlile românești din Europa, înființarea de centre comunitare în marile comunități românești, înființarea, în cadrul misiunilor diplomatice, a serviciului de call-center cu program non-stop, precum și alocarea de bani pentru repatrierea cetățenilor români fără venituri, care au decedat în afara granițelor țării.
În ceea ce privește învățământul, deputații și senatorii PMP au solicitat, prin amendamentele depuse, alocarea unor sume pentru construcția/modernizarea de școli și grădinițe, achiziționarea unor microbuze pentru transportul elevilor, dotarea școlilor cu mobilier și logistică modernă. Parlamentarii PMP au solicitat și alocarea de sume pentru construcția/modernizarea unor spitale și dispensare, dotarea unităților medicale cu aparatură modernă, dar și construcția de locuințe pentru medici.
Deputatul PMP Ionuț Simionca a depus un număr de 72 de amendamente, transmise de un număr de 14 primarii din județ, care la această oră se află în dezbaterea comisiilor de specialitate.
Deputații și senatorii PMP fac apel la responsabilitatea tuturor parlamentarilor, indiferent de partidul politic din care fac parte, de a sprijini aceste amendamente în folosul tuturor cetățenilor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 17 iunie 2024, 11:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro