Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ionuț Simionca > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ionuț Simionca (Grup PMP)
După tragedia din Colectiv, timpul de răspuns la intervenții a crescut

La doi ani de la tragedia #Colectiv, mai mulți parlamentari din Partidul Mișcarea Populară au cerut public constituirea unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la accidentul în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața și alte 128 au fost rănite.

Cu privire la starea actuală a lucrurilor, deputatul de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a arătat că, în loc să se îmbunătățească, situația generală s-a înrăutățit vizibil: „serviciile de ambulanță și unitățile de primiri urgențe din spitale se confruntă cu un deficit foarte mare de personal, care depășește, în unele cazuri, jumătate din necesarul de specialiști.
În 2018, 78% dintre ambulanțele SMURD vor avea peste 10 ani vechime. De altfel, nu a fost cumpărată nicio ambulanță în ultimele 24 de luni care s-au scurs de la tragedie, iar timpul de răspuns în cazurile de intervenții a crescut în 2017 cu un minut, la 12 minute, față de anul precedent. Astăzi, în România pot fi tratați simultan doar 19 oameni care au suferit arsuri grave.”
Referitor la constituirea comisiei parlamentare, Ionuț Simionca a spus: “În memoria victimelor de la Colectiv și în semn de respect pentru familiile acestora și pentru supraviețuitori, avem datoria să restabilim adevărul cu privire la evenimentele care au avut loc în 30 octombrie 2015.”
În ceea ce privește inițiativa sa legislativă care îi obligă pe agenții economici să anunțe publicul, printr-un indicator, dacă nu au autorizație de securitate la incendii, deputatul PMP s-a arătat foarte dezamăgit de pasivitatea colegilor senatori care nu au fost deloc interesați de proiect: “Termenul de adoptare tacită s-a împlinit pe 24 octombrie, astfel că propunerea legislativă a venit la Camera Deputaților, unde vom dezbate înaintea votului final. Trebuie să facem tot ce e omenește posibil ca asemenea nenorociri să nu se mai întâmple.”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 19 iulie 2024, 14:48
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro