Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ionuț Simionca > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ionuț Simionca (Grup PMP)
„Legea Colectiv este o lege care poate salva vieți. Nimic din ce s-a întâmplat la Colectiv nu mai poate fi reparat, dar putem evita pe viitor evenimente cu deznodământ similar”
Legea care ar trebui să împiedice un nou caz ”Colectiv” a trecut de Parlament. Cei care nu au autorizație de securitate la incendiu sunt obligați să anunțe la intrare.


„Am o deosebită satisfacție că am reușit să elaborez și să promovez, cu sprijinul colegilor parlamentari din toate partidele politice, o lege care poate salva vieți, este vorba de Legea Colectiv. Știu că nimic din ce s-a întâmplat la Colectiv nu mai poate fi reparat, dar putem evita pe viitor evenimente cu deznodământ similar. Dacă un club, restaurant sau alt spațiu public funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, această lege îi obligă pe proprietari să semnalizeze lipsa autorizației printr-un panou. Astfel, persoanele care merg în aceste locuri vor cunoaște riscul de incendiu pe care și-l asumă și vor decide în cunoștință de cauză dacă doresc sau nu să se expună acestui risc, în mod similar riscului de îmbolnăvire sau deces asupra căruia sunt avertizate prin etichetarea produselor din tutun”, a declarat deputatul PMP Ionuț Simionca, inițiator al proiectului de lege aprobat astăzi în Parlament.

Camera Deputaților a adoptat joi, 21 decembrie, cu 263 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 3 abțineri, proiectul pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cunoscut drept „Legea Colectiv”. La începutul lunii noiembrie, Senatul a adoptat tacit această propunere legislativă.
Conform actului normativ inițiat de deputatul PMP Ionuț Simionca, alături de alți 74 de parlamentari din toate partidele politice, beneficiarii construcțiilor vor fi obligați, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, să amplaseze deasupra intrărilor panouri de înștiințare despre lipsa autorizației.
Panourile de înștiințare vor avea următorul conținut: „Acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu”. Textul va avea litere de tipar de culoare de avertizare galben, de minimum 10 cm pe fundal alb.
În cazul în care, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a legii, nu se respectă obligația de realizare și amplasare a panourilor, beneficiarii construcțiilor vor fi sancționați cu o amendă de la 20.000 de lei la 50.000 de lei.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 17 iunie 2024, 10:36
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro