Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ionuț Simionca > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ionuț Simionca (Grupul parlamentar al PMP)
Ionuț Simionca, deputat PMP: „Am conștiința împăcată că în Parlament fac ce trebuie. Am promovat o lege care salvează vieți prin instalarea de bariere la toate trecerile la nivel cu calea ferată”

Deputatul PMP Ionuț Simionca a salutat aprobarea de către Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională, a proiectului său de lege prin care propune instalarea de bariere sau semibariere la toate trecerile la nivel cu calea ferată ale drumurilor internaționale sau naționale, reducând astfel riscul de producere a accidentelor rutiere.

„Se împlinește un an de la cumplitul accident din Bistrița în care 5 tineri au murit într-o mașină strivită de tren. Patru erau frați, iar între aceștia o copilă avea 12 ani. Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple. Am conștiința împăcată că în Parlament fac ce trebuie. Am promovat încă o lege care salvează vieți”, a declarat deputatul PMP de Bistrița.
„După mai bine de nouă luni de la depunerea proiectului, am satisfacția că, prin completarea Ordonanței Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor, trecerile la nivel cu calea ferată ale drumurilor principale din țară vor fi mai sigure. Doresc să le mulțumesc tuturor celor peste 100 de colegi deputați și senatori din toate partidele și formațiunile reprezentate în Parlament pentru sprijinul permanent pe care mi l-au dat pe tot parcursul legislativ al acestei inițiative”, a declarat deputatul PMP.
Conform parlamentarului bistrițean, în România aproape 85 la sută din aceste treceri la nivel cu calea ferată sunt semnalizate prin indicatoare luminoase sau doar prin indicatoare rutiere: „Prin această lege, operatorul feroviar va avea în responsabilitate curățarea vegetației de lângă trecerile la nivel de cale ferată în vederea creșterii vizibilității, termenul limită pentru finalizarea acestei acțiuni fiind 1 ianuarie 2019. În plus, tot operatorului feroviar îi revine obligația instalării, până la 1 ianuarie 2020, de bariere pe drumurile principale, unde și vitezele de deplasare sunt mari, contribuind activ la prevenirea accidentelor dintre autovehiculele rutiere și trenuri, care sunt adesea urmate de pierderi de vieți omenești”, explică deputatul PMP Ionuț Simionca.
Pentru tânărul parlamentar al Mișcării Populare, aflat la primul său mandat în legislativ, este deja a doua inițiativă legislativă pe care o urmărește și susține pe tot parcursul său până când este transformată în lege, după promulgarea așa-numitei Lege Colectiv (Legea nr. 28/2018), prin care spațiile publice cu destinația de comerț, cultură sau turism, care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, sunt obligate să semnaleze lipsa autorizației printr-un panou de avertizare. Ambele proiecte vizează creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 17 iunie 2024, 9:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro