Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ionuț Simionca > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ionuț Simionca (Grupul parlamentar al PMP)
Ionuț Simionca, deputat PMP: ”Ovidiu Crețu este singurul primar din Europa care folosește o directivă europeană pentru a suprima democrația”

Deputatul Ionuț Simionca s-a arătat revoltat de decizia Primăriei Municipiului Bistrița de a ține la secret documentele aferente ședințelor de consiliu local după intrarea în vigoare, la 25 mai a.c., a Regulamentului General pentru Protecția Datelor Personale (GDPR).

”Primarul Municipiului Bistrița ar putea intra liniștit în Cartea Recordurilor pentru multe dintre deciziile ciudate pe care le ia ca edil. Ovidiu Crețu s-a întrecut însă pe sine interzicând accesul cetățenilor la documentele dezbătute în consiliul local pe rațiuni legate de protecția datelor cu caracter personal. În loc să anonimizeze datele personale din aceste documente, primăria a secretizat documentele. Primarul pesedist din Bistrița este singurul primar din Europa care folosește o directivă europeană pentru a suprima democrația”, a declarat parlamentarul bistrițean.
Ionuț Simionca a declarat, în mai multe rânduri, că pune foarte mult preț pe nivelul crescut al transparenței administrației publice. Deputatul PMP a depus în Parlament o inițiativă legislativă privind modificarea și completarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, în sensul instituirii obligației postării unor informații de interes public pe pagina de Internet a unității administrativ-teritoriale, cum ar fi ordinea de zi a ședințelor, hotărâri de consiliu local sau județean, rapoarte lunare etc. În același proiect de lege, se propunea înregistrarea ședințelor consiliilor locale cu aparatura tehnică din dotarea primăriei și transmiterea acestora pe site-ul primăriei.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 17 iunie 2024, 10:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro