Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ionuț Simionca > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ionuț Simionca (Grupul parlamentar al PMP)
După clasarea Dosarului Pomohaci, deputatul PMP Ionuț Simionca propune dublarea pedepselor pentru pedofilie. Acesta a anunțat că va propune modificarea Codului Penal, în sensul dublării pedepselor și eliminării prescripției pentru infracțiuni care privesc abuzurile sexuale asupra copiilor, „astfel încât un al doilea caz Pomohaci să nu mai fie posibil în România”.

Într-o declarație în Parlament, acesta s-a arătat revoltat de clasarea dosarului în care Cristian Pomohaci era anchetat pentru pedofilie pe motiv că infracțiunile pe care fostul preot le-ar fi comis sunt prescrise, întrucât s-ar fi petrecut în urmă cu circa 10 ani. În același context, Simionca a vorbit de statisticile oficiale furnizate de Ministerul Justiției condus de Tudorel Toader, conform cărora există peste 500 de pedofili în libertate.
„Din păcate, vreme de 60 de ani, statul român a eșuat în a proteja victimele și în a descuraja, prin intermediul pedepselor, comiterea infracțiunilor din acest spectru. Fie că vorbim de vechiul Cod Penal al Partidului Comunist Român, adoptat în 1968, de cel adoptat în 2009, când ministru al Justiției era Cătălin Predoiu, de modificările la Codul Penal din 2016 promovate de ministrul Justiției, Raluca Prună, sau de Codul Penal din 2018 Dragnea-Iordache, toate au prevăzut pedepse prea blânde pentru agresori”, a explicat deputatul PMP.
Ionuț Simionca a vorbit despre necesitatea înăspririi pedepselor: „În cadrul următoarelor dezbateri pe Codurile Penale, vă propun să dublăm pedepsele pentru următoarele infracțiuni: violul - când victima este un minor, agresiunea sexuală - când victima este un minor, actul sexual cu un minor, coruperea sexuală a minorilor, racolarea minorilor în scopuri sexuale, incestul și folosirea prostituției infantile. Menționez că dublarea pedepselor ar reduce extrem de mult posibilitatea de executare cu suspendare a pedepsei cu închisoarea pentru acest tip de infracțiuni”.
Parlamentarul PMP a vorbit și despre includerea acestor infracțiuni pe lista celor pentru care prescripția nu înlătură răspunderea penală, alături de infracțiunile de genocid și de infracțiunile intenționate urmate de moartea victimei, indiferent de data la care au fost comise.
„Trăim într-o țară creștină, în care nu doar familia, ci și statul trebuie să îi ocrotească pe copiii în care ne punem toate speranțele pentru viitor. Tocmai de aceea, Codul Penal trebuie modificat astfel încât în România să nu mai existe niciun pedofil în libertate”, a concluzionat deputatul PMP, Ionuț Simionca.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 17 iunie 2024, 10:20
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro