Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ionuț Simionca > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ionuț Simionca (Grupul parlamentar al PMP)
Ionuț Simionca, deputat PMP: „În loc să se ocupe de promisiunile făcute bistrițenilor, Daniel Suciu o ajută pe Viorica Dăncilă să inventeze o nouă categorie de pensii speciale”

Într-o declarație în Parlament, deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, acuză PSD de inventarea de noi pensii speciale în vederea reglării jocurilor de putere din partid: „Premierul Viorica Dăncilă se ocupă doar de prostii, în loc să se ocupe de problemele românilor. Pentru a-și salva postul de premier și pentru a avea susținere la Congresul PSD, aceasta a promovat o lege prin care instituie o nouă categorie de bugetari privilegiați”.

Președintele PMP Bistrița-Năsăud explică efectele Codului Administrativ, adoptat în această săptămână prin Ordonanță de Urgență a Guvernului. „Acest cod introduce pensiile speciale pentru primari și președinți de consiliu județean. În timp ce noi, PMP, am depus un proiect de lege în Parlament pentru desființarea pensiilor speciale, proiect pentru care am obținut semnături de la peste o jumătate de milion de români, PSD, înfrânt la alegerile din 26 mai, găsește în continuare forța de a-i sfida pe cetățenii de bun simț, considerând că aceștia nu sunt suficient de speciali pentru a avea o bătrânețe decentă”, susține Ionuț Simionca.
În opinia acestuia, „este anormal ca, după 45 de ani de muncă, să fie pensionari care primesc 700 – 800 de lei, pe când șmecherii ajung să primească și 35.000 de lei pe lună (de 50 de ori mai mult). Așa cum am mai afirmat, pensiile speciale reprezintă furt din bani publici. Orice pensie care nu se bazează pe contributivitate, ci pe cârdășii cu politicienii, trebuie să dispară”.
Simionca îi reproșează vicepremierului Daniel Suciu, susținător al premierului Viorica Dăncilă și candidat la funcția de președinte executiv al PSD, care a prezentat cu mare fast acest proiect, că a uitat de prioritățile bistrițenilor. „Domnule Suciu, nu ați reușit să rezolvați nicio problemă de dezvoltare regională în zona Bistriței. În campania electorală ați promis că vă veți ocupa de problemele Bistriței. La șoseaua de centură nu există niciun progres: În ceea ce privește Autostrada Nordului, văd că PSD ține proiectul în Parlament, la sertar, și nu vrea să-l pună pe ordinea de zi. În schimb, aruncați banii românilor pe apa sâmbetei pentru a câștiga voturi și funcții”, a declarat deputatul PMP.
„În loc să direcționați acești bani, în guvernul din care faceți parte, către obiective de investiții majore vitale pentru această țară, veți rămâne în istorie ca inventatori ai unei noi categorii de privilegiați, plătiți greu din buzunarele românilor. De mine nu scăpați! Vă asigur că o să lupt până Autostrada Nordului, cu centura Bistriței integrată, vor fi duse la bun sfârșit!”, a concluzionat președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 17 iunie 2024, 10:22
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro