Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan-Constantin Șlincu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dan-Constantin Șlincu (Grupul parlamentar al PSD)
Botoșănenii au ajuns să muncească doar ca să cumpere alimente! Guvernarea Dreptei a dus la sapă de lemn și populația, și firmele

Deputatul social-democrat Dan Șlincu a atras atenția asupra ultimelor date prezentate de Institutul Național de Statistică, conform cărora românii cheltuie pentru consum aproape 85% din câștigurile lunare.

De asemenea, numărul firmelor care și-au suspendat activitatea a fost, în primele cinci luni din 2021, de 5.249, în creștere cu 25% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului.
„Peste 35.000 din angajații botoșăneni care câștigă salariul minim pe economie au ajuns să muncească doar ca să aibă ce să mănânce. În ultimul an, în fiecare gospodărie, cheltuielile au crescut mai mult decât veniturile. Așadar botoșănenii și toți românii au sărăcit! Asta în timp ce tot mai mulți antreprenori își închid firmele, fie pentru că au fost mințiți și nu au primit niciun sprijin de la Guvernele Orban și Cîțu, pentru perioada în care au avut activitatea suspendată din cauza pandemiei, fie pentru că nu mai fac față cu impozitele și taxele”, a declarat Dan Șlincu.
Măsurile luate în ultimul an și jumătate de guvernele Orban și Cîțu au dus la creșterea galopantă a prețurilor la produsele alimentare, medicamente și a facturilor la utilități între 7% și 22%, la tăieri și înghețări de venituri, la scăderea puterii de cumpărare și la creșterea șomajului, mai ales în rândul tinerilor și a persoanelor cu calificare redusă. Numărul șomerilor din economia locală a ajuns la circa 464.000 în martie 2021, conform datelor de la Institutul Național de Statistică.
„În România în care Cîțu vede cele mai mici prețuri la alimente și la servicii, botoșănenii și toți românii cu venitul minim supraviețuiesc renunțând sa-și mai cumpere haine, să-și renoveze casele, să meargă în concedii ori să investească în educația copiilor. Sărăcirea oamenilor este efectul direct al politicilor guvernamentale greșite, al renunțării la programele de sprijin, al deciziilor contradictorii și al minciunilor transmise public de guvernanți, care au determinat creșterea neîncrederii în tot ce spun și îi fac apostoli ai austerității pe cei de la PNL-USR-UDMR”, a completat deputatul de la PSD Botoșani.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 8:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro