Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
 
You are here: Home page > Legislature 2020-present > Chamber of Deputies > Dan-Constantin Șlincu > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dan Constantin Șlincu (Grupul parlamentar al PSD)
Nivelul de trai al botoșănenilor se prăbușește de la o zi la alta pentru că România nu mai este guvernată, ci doar fărâmițată între grupările din PNL și USR

Parlamentarul botoșănean Dan Șlincu, membru al Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților, trage un semnal de alarmă cu privire la scăderea dramatică a nivelului de trai al fiecărui român, creșterea nejustificată a facturilor la utilități și a prețurilor la produsele de bază din cauza lipsei de interes pentru guvernare a celor de la PNL, USR și UDMR.

„Din momentul în care s-a dat startul campaniei electorale din interiorul PNL și USR, România nu mai este guvernată, ci doar fărâmițată între grupările interne din cele două partide. Nivelul de trai al botoșănenilor și al tuturor românilor se prăbușește de la o zi la alta pentru că fie Cîțu și Orban, fie Barna și Cioloș sunt ocupați să-și marcheze teritorii, să-și mulțumească grupări de interese cu bani de la buget sau să-și împartă jigniri prin intermediul declarațiilor și mesajelor de pe rețelele de socializare. Actuala putere este direct responsabilă pentru cele peste 200.000 de gospodării și peste 500.000 persoane care sunt în pericol de a fi debranșate pentru că nu-și mai pot achita facturile. Dacă Orban și Cîțu n-ar fi atât de orbiți de lupta internă din partid, fie ar convoca sesiune extraordinară, fie ar emite o ordonanță de urgență pentru reglementarea protecției consumatorilor vulnerabili, așa cum a cerut PSD încă de acum o lună”, a declarat Dan Șlincu.
E un contrast major între mobilizarea actualei puteri pentru interesele sale partizane și nepăsarea față de interesele milioanelor de români. PNL și USR refuză discutarea în regim de urgență a Legii consumatorului vulnerabil. În schimb, sunt preocupați de prelungirea mandatelor șefilor interimari de la Televiziunea Română și Radio România, numiri declarate ilegale de Curtea Constituțională.
„Prin declarația sa de o aroganță maximă, că nu știe prețul pâinii pentru că nu mănâncă pâine, premierul Cîțu a arătat tuturor românilor că puțin îi pasă de realitatea în care trăiește marea majoritate a cetățenilor. În pofida declarațiilor fantastice ale lui Cîțu despre salariile de peste 3.000 euro la 1% din populație, în realitate puterea de cumpărare pentru 99% dintre români se degradează de la o lună la alta, așa cum s-a întâmplat de regulă în guvernările de dreapta. La 7 luni de guvernare PNL-USR-UDMR, puterea de cumpărare a scăzut cu 6,3%, asta în timp ce, în 2017, în guvernarea PSD, puterea de cumpărare a fiecărui român a crescut cu 12,8%”, a susținut parlamentarul social-democrat botoșănean.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania sunday, 21 july 2024, 22:37
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro