Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan-Constantin Șlincu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dan Constantin Șlincu (Grupul parlamentar al PSD)
Personalul angajat în perioada stării de alertă din sistemul sanitar, structurile MAI și sistemul de asistență socială poate rămâne în continuare pe perioadă nedeterminată

Deputatul social-democrat Dan Șlincu a anunțat că marți, 8 martie, plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege care prevede că personalul angajat în perioada stării de alertă va rămâne să lucreze în domeniul în care a activat pe perioadă nedeterminată.

„Alături de colegii mei din Comisia pentru muncă și protecție socială am completat propunerea legislativă privind reglementarea statutului personalului care, în perioada stării de alertă, a fost încadrat pe perioadă determinată. Astfel, pe lângă angajații din sistemul sanitar și angajații din structurile Ministerului Afacerilor Interne, și cei care lucrează în domeniul asistenței sociale și care au fost angajați suplimentar în perioada pandemiei, pe o perioadă determinată, au posibilitatea de a rămâne pe posturile pe care le ocupă”, a declarat Dan Șlincu.
Încadrarea personalului are efecte pozitive din punctul de vedere al asigurării resursei umane în unitățile cu deficit de personal din toată țara. Așadar, se elimină intervalul de timp între vacantarea postului ocupat pe perioadă determinată și ocuparea postului prin concurs, deoarece procedura de organizare a concursului durează cel puțin 45 de zile, timp în care unitățile vor trebui să acorde aceleași servicii cu un număr de personal redus în mod semnificativ. De asemenea, experiența profesională dobândită în perioada stării de alertă de către personalul încadrat pe perioadă determinată are efecte pozitive atât asupra locului de muncă unde acest personal își desfășoară activitatea, cât și asupra comunităților locale unde au activat.
„Instituțiile care au salariați angajați fără concurs în perioada stării de alertă pot organiza examen pe post, în vederea ocupării posturilor de către respectivii salariați pe o perioadă nedeterminată. Examenul se organizează anterior încetării contractului de muncă pe perioadă determinată”, a subliniat deputatul social-democrat botoșănean.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 10:20
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro