Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan-Constantin Șlincu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dan Constantin Șlincu (Grupul parlamentar al PSD)
Au fost majorate plafoanele salariale ale personalului de la nivel local care gestionează proiecte cu fonduri europene

“Alături de colegii mei deputați de la PSD Botoșani, am inițiat o procedură legislativă prin care am modificat Legea salarizării nr. 153/2017, pentru a stimula profesioniștii de la nivel local care lucrează în elaborarea și gestionarea proiectelor de investiții cu fonduri europene nerambursabile.

Fiecare unitate administrative-teritorială are nevoie, pentru dezvoltarea infrastructurii locale, să atragă cât mai multe fonduri europene, iar pentru acest lucru este nevoie de specialiști care să fie bine plătiți”, a declarat Dan Șlincu.
Inițiativa parlamentarilor social-democrați botoșăneni prevede că, pentru personalul din administrația publică locală implicat în proiecte finanțate din fonduri europene, nivelul veniturilor salariale să nu poată depăși nivelul indemnizației de viceprimar/vicepreședinte de consiliu județean majorată cu 25%. Până acum veniturile acestor angajați nu puteau depăși nivelul indemnizației de viceprimar/vicepreședinte de consiliu județean.
,,Salariații care sunt implicați în aceste proiecte trebuie să fie bine pregătiți și, bineînțeles, trebuie să fie și motivați. Sumele pentru aceste creșteri vor fi suportate din bugetul proiectului european. Legea a fost adoptată în ultima ședință de plen a Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, și urmează să fie promulgată de Președintele României”, a completat deputatul Dan Șlincu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 7:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro