Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
 
You are here: Home page > Legislature 2020-present > Chamber of Deputies > Dan-Constantin Șlincu > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dan-Constantin Șlincu (Grupul parlamentar al PSD)
PSD susține scăderea impozitării muncii, pentru creșterea veniturilor salariaților și pentru păstrarea forței de muncă în țară

Având în vedere creșterea inflației de anul trecut și erodarea puterii de cumpărare a populației, PSD a elaborat o serie de măsuri pentru creșterea veniturilor angajaților, în special prin reducerea poverii fiscale.

„Obiectivul nostru, al social-democraților, este de a sprijini populația vulnerabilă, cu o atenție suplimentară acordată categoriilor active, respectiv salariaților cu venituri mici și medii din mediul privat, care contribuie prin muncă cel mai mult la dezvoltarea economică a țării. Modelul fiscal propus de PSD are în vedere scăderea taxelor pe aceste salarii, astfel încât să rămână mai mulți bani în buzunarele acestor angajați. Acest lucru este o necesitate, întrucât țara noastră și fiecare județ se confruntă cu un deficit al forței de muncă pregătite în toate domeniile de activitate, dar în special în sectoarele industriale, care contribuie cel mai mult la PIB-ul țării noastre. Nu ne permitem să așteptăm și să nu facem nimic pentru a păstra în țară specialiștii, și trebuie să acționăm în primul rând prin majorarea nivelului de salarizare”, a declarat Dan Șlincu.
O altă măsură propusă de PSD este cea a introducerii taxei de solidaritate pentru companiile cu profituri excepționale. Într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic, companiile mari, care au plătit impozite mai mici de 1% din cifra lor de afaceri, trebuie să plătească măcar această cotă.
„Scopul principal al taxei de solidaritate este pe de-o parte să descurajeze comportamentele speculative care au afectat în mod nejustificat puterea de cumpărare a cetățenilor români, iar pe de altă parte să acopere mecanismul de reducere a impozitării muncii și creșterea veniturilor angajaților. Salariile românilor trebuie să crească, astfel încât să asigure un trai decent. Nu este corect ca factura crizelor să fie plătită de cetățeni, în timp ce doar unii prosperă. Pentru Partidul Social Democrat pe primul loc sunt oamenii și economia românească”, a susținut deputatul social-democrat botoșănean.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania sunday, 21 july 2024, 23:29
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro