Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Dan-Constantin Șlincu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dan Constantin Șlincu (Grupul parlamentar al PSD)
Progres semnificativ pe Autostrada Moldovei; s-a semnat contractul de execuție și pentru ultimul lot al autostrăzii A7

Miercuri, 22 noiembrie, a fost semnat contractul pentru construcția ultimului lot al autostrăzii Moldovei - A7 pe segmentul Pietroasele – Buzău.

Lungimea acestui tronson de autostradă este de 13,9 km și include realizarea a opt poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.260 m.
„Construcția Autostrăzii Moldovei a intrat, de astăzi, în linie dreaptă. Termenul de finalizare a Autostrăzii A7 este stabilit pentru 2026 și este unul realizabil, având în vedere începerea execuției pe ultimul lot Pietroasele-Buzău și avansul lucrărilor pe celelalte 12 segmente de la Ploiești până la Pașcani”, a declarat deputatul PSD, Dan Șlincu.
Investițiile publice realizate de ministrul social-democrat al transporturilor, Sorin Grindeanu, s-au făcut printr-o politică bugetară care a fost permanent susținută de promovarea de proiecte importante. Investițiile în modernizarea infrastructurii rutiere și feroviare sunt singurele soluții viabile care pot susține și dezvolta economia locală și națională pe termen lung.
„Autostrada A7 are 450 km de la Ploiești până la Siret, la granița cu Ucraina, și va reprezenta principala cale rutieră a Regiunii Moldova, ceea ce va permite o creștere economică a județelor Botoșani, Suceava, Bacău și Iași și recuperarea decalajelor acestor zone față de cele din nord-vestul și centrul țării”, a transmis Dan Șlincu.
Marți, 21 noiembrie, a fost aprobat acordul de mediu al proiectului „Autostrada Pașcani-Suceava”, care va fi amplasat în județele Botoșani, Suceava și Iași.
PSD este absolut determinat să atragă și să utilizeze toate fondurile europene accesibile, să nu piardă niciun euro, indiferent de motiv, și să susțină în continuare investițiile.
Datorită performanței Ministerului Transporturilor, până la finalul anului, România va ajunge la un nivel de absorbție de 100% în privința fondurilor europene alocate pentru țara noastră în exercițiul financiar 2014-2020.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 8:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro