Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
soldan.gheorghe@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Gheorghe Șoldan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Gheorghe Șoldan (Grupul parlamentar al PSD)
Soluțiile Guvernului Cîțu pentru redresarea economiei României: amenzi și controale pentru HORECA

În cursul zilei de 31 ianuarie, printr-o amplă acțiune de control, Guvernul Cîțu a lovit în inima economiei, care abia s-a pus în mișcare. În urma acestui control, reprezentanții Guvernului se laudă că au aplicat peste 6500 de amenzi contravenționale.

Sub pretextul crizei sanitare, Guvernul Cîțu caută cu orice preț să lovească în domeniul HORECA, din disperarea lipsei de bani la bugetul statului. Se știe bine că, atunci când un cleptoman intră în sevraj, caută cu orice preț să fure ce îi iese în cale. Un Guvern, atunci când intră în criză financiară, trimite controale peste controale și dă amenzi agenților economici. Soluțiile liberale pentru redresarea economiei României sunt clare: amenzi și controale pentru agenții economici, pentru a umple buzunarele camarilei guvernamentale.
Imediat ce au fost anunțate primele măsuri de redeschidere a domeniului HORECA în România, Guvernul le-a trimis imediat pe cap controale, nu în ideea de a preveni criza sanitară, ci mai degrabă de a-i amenda. Știm bine că acest domeniu a fost extrem de afectat din cauza crizei sanitare, mii de oameni au rămas fără locuri de muncă și în loc să avem măsuri de încurajare a acestui domeniu, de protejare a locurilor de muncă, avem un Guvern care vine și le dă în cap celor care încearcă, cu orice preț, să mențină un echilibru economic și social în România.
Disperarea după bani a Guvernului se vede prin această măsură și acțiune de amploare, prin care arată că bugetul de stat este precum un buzunar rupt, pe care Cîțu încearcă să îl coasă cu banii oamenilor din HORECA. Măsurile de forță intimidează și nu previn cu nimic criza sanitară, ba mai degrabă vor crea un blocaj economic al României. Cât timp au în opoziție, liberalii și cei de la USR au tot plâns pe umărul HORECA, iar astăzi, de la butoanele guvernării României, își arată adevărata față, inumană, acel cinism tipic liberal care cu o mână te mângâie, iar cu alta te înjunghie.
Domnule prim-ministru Florin Cîțu, oricât de mult îi hăituiți cu amenzi pe cei din domeniul HORECA, nu veți acoperi gaura de împrumuturi pe care ați făcut-o în numele țării. România are nevoie de un Guvern de partea industriei Horeca, puternic lovită de criza sanitară, de un Guvern de partea celor care plătesc taxe și impozite. Fiecare loc de muncă salvat înseamnă o familie în plus fericită.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 21 iulie 2024, 15:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro