Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
soldan.gheorghe@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Gheorghe Șoldan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Gheorghe Șoldan (Grupul parlamentar al PSD)

Secretarul Comisiei Economice din Camera Deputaților, deputatul PSD de Suceava, Gheorghe Șoldan, atrage atenția că Guvernul de dreapta PNL-USR-PLUS-UDMR, acționează cu dublă măsură atunci când se anunță măsuri de compensare pentru activitățile care au fost blocate ca urmare a restricțiilor impuse în pandemie.


Deputatul social-democrat sucevean a avut o întâlnire cu reprezentanți ai companiilor organizatoare de evenimente, printre care se numără conferințe, târguri, expoziții, dar și altele incluse în codul CAEN 8230 care doresc sprijin din partea Parlamentului pentru a evita falimentul:

„Uitați de Guvernul liberal, cu activitatea suspendată complet de pandemie, organizatorii de evenimente caută sprijin în Parlament pentru a evita falimentul. Numai anul trecut, cifra de afaceri a acestor companii a scăzut între -50% și -80%, din cauza restricțiilor, dar și din cauza lipsei de sprijin din partea autorităților. Organizatorii de evenimente acuză Guvernul de dublă măsură, atunci când oferă ajutor financiar pentru HORECA, dar lasă pe dinafară antreprenorii din domeniul evenimentelor”, a declarat deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan.
Secretarul Comisiei Economice a menționat că deși săptămâna trecută a votat în Comisia pentru politică economică o serie de amendamente prin care și activitățile cuprinse în codul CAEN 8230 să beneficieze de scheme de ajutor financiar, înțelege îngrijorarea reprezentanților acestui domeniu că aceste amendamente încă ar putea fi blocate la celelalte comisii sau la votul final din plen.
„Îngrijorarea reprezentanții firmelor de evenimente vine din faptul că parlamentarii USR-PLUS i-au asigurat de susținerea lor, dar în Comisie au votat împotriva amendamentelor care includeau și activitatea acestora pentru finanțare. PSD va susține în toate comisiile parlamentare, inclusiv la votul final, ca proiectul de lege pentru introducerea unor noi măsuri de sprijin financiar din partea autorităților să includă și companiile organizatoare de evenimente. Cu toții ne dorim ca, la momentul ridicării restricțiilor, să mergem din nou la evenimentele care ne lipsesc atât de mult de mai bine de un an de zile”, a conchis deputatul PSD de Suceava, Gheorghe Șoldan.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 25 iulie 2024, 23:05