Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
soldan.gheorghe@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Gheorghe Șoldan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Gheorghe Șoldan (Grupul parlamentar al PSD)
Despre PNRR sau povestea unui eșec de proporții anunțat astăzi în Parlament

La insistențele PSD, Guvernul României a venit astăzi în Parlament să prezinte PNRR, un proiect fantomă până acum: toți am auzit de el, dar nimeni nu l-a văzut. PNRR a fost unul dintre cele mai bine păstrate "secrete" ale României în guvernarea PNL-USR.

De câteva luni, Cîțu, Orban și Ghinea promit românilor la televizor miliarde de euro, autostrăzi care vor traversa toată țara, digitalizare și alte reforme pentru o Românie din viitor. În realitate, suntem la sfârșitul lunii mai, când PNRR trebuie retrimis la Comisia Europeană, așa cum e: realizat în mod neprofesionist, nerealist, în care educația va fi mult mai puțin finanțată decât au promis. Practic, este un PNRR pentru o Românie puțin educată, dar mult amăgită.
Vedem că PNRR este pentru coaliția PNL-USR doar un joc de imagine, cu declarații despre bani pe care nu-i vom avea, de fapt. Românii trebuie să știe că din cei 29,2 miliarde de euro pe care România poate să-i acceseze, 16 miliarde de euro reprezintă doar un împrumut prin PNRR. Așadar, pentru reformele triumfalist anunțate de Iohannis, Cîțu și Ghinea, rămân doar 13 miliarde de euro.
După un an de pandemie, soluția liberală pentru redresarea românilor este înghețarea salariilor, pensiilor și alocațiilor. Nimic în plus. PNL a politizat viitorul României și astăzi confirmă că PNRR este în continuare gândit ca o formă de recompensare doar a celor care i-au votat.
PSD a făcut propuneri concrete pentru PNRR, de proiecte așteptate de reformele cerute de români, nu de prioritățile politice ale liberalilor. PSD a cerut prezentarea PNRR în Parlament, transparență și dialog, pentru ca acest plan să fie al tuturor românilor.
În concluzie, PSD nu va susține Planul Național de Ruinare și Retrimitere a României în austeritate și sărăcie.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 25 iulie 2024, 21:13