Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
soldan.gheorghe@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Gheorghe Șoldan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Gheorghe Șoldan (Grupul parlamentar al PSD)
Cîmpeanu a pus pe butuci viitorul unui număr record de 16.500 de elevi, pentru că n-a putut să-i țină în școală în pandemie

Este cifra-dezastru a zilei în care începe evaluarea națională: 16.500!
16.500 de elevi de clasa a VIII-a nici măcar nu s-au înscris la Evaluarea Națională, pentru că Guvernul, incapabil să le asigure dreptul la educație în condiții de pandemie, i-a lăsat în aer.

Acești copii, până la urmă, au rămas cu situația școlară neîncheiată pentru că: fie nu au mers la școală din cauza pandemiei, fie nu au avut acces la internet să facă școala online, sau au avut părinții plecați în străinătate ori au fost lăsați în mod intenționat de profesori cu situația neîncheiată pentru a nu „strica statistica” și a „aranja clasamentul școlii”.
Pentru ministrul Cîmpeanu, această cifră este rezultatul său la evaluarea națională privind incompetența cu care a gestionat sistemul de educație în pandemie. 16.500 este un număr record. În toți anii de studiu trecuți, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, erau, cumulat, 15.000 de elevi cu situația neîncheiată anual. Ca să înțelegeți și mai bine dimensiunea acestui dezastru, vă spun că numărul elevilor al căror viitor a fost pus pe butuci este cât populația unui municipiu din România, de exemplu, Câmpulung Moldovenesc.
Acest fenomen se numește, în România, „Fenomenul Brăila”.
Ce face Ministerul pentru acești copii? Nimic, nici măcar nu îi are în statistici.
Ce face Iohannis? Nimic! Programele de tipul „Școală după Școală”, „Masă la Școală” sau ”A Doua Șansă” au rămas promisiuni uitate într-o strategie prăfuită.
Cîțu și Cîmpeanu să caute în programul lor de guvernare – au soluțiile acolo. Probabil au fost bune doar pentru a câștiga alegerile. Acum le-au uitat! Acum strigă că nu au bani! Dar tot ei strigă că a crescut nivelul de trai? Care nivel? Care trai? Al cui trai? Poate traiul miniștrilor?
Prin abandonarea acestor copii, practic, Guvernul condamnă la sărăcie 16.500 de tineri. Ei nu vor merge nici la o școală profesională, nici la liceu, nu vor putea fi nici angajați pentru că sunt minori. Acești copii vor rămâne ai nimănui! La fel cum și țara a rămas a nimănui!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 25 iulie 2024, 23:03