Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
soldan.gheorghe@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Gheorghe Șoldan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Gheorghe Șoldan (Grupul parlamentar al PSD)
PSD este acum singurul partid capabil să facă o opoziție serioasă, puternică la dictatura și incompetența liberală. Cîțu să-și ia concediu fără plată cât e în campania din partid!

Acum o săptămână am încheiat prima sesiune parlamentară din acest an și, ca deputat la primul mandat, vreau să împărtășesc sucevenilor din experiența mea de până acum din Parlamentul României. Am avut și realizări, am făcut și opoziție serioasă guvernării liberale atât la Suceava, cât și în Guvern.

În cifre, activitatea mea parlamentară din prima sesiune este următoarea: am depus mai mult de 20 de propuneri de lege, am luat Guvernul la întrebări prin intermediul a 10 adrese, am luat poziție față de incompetența guvernanților în 28 de declarații politice și de presă și am susținut 5 moțiuni împotriva miniștrilor și a Guvernului.
Am vorbit în Parlament despre problemele pe care le avem în județ. Am amendat Legea Bugetului de Stat și am solicitat bani pentru drumuri, spitale, școli. Am inițiat legi importante și vă menționez trei dintre ele: creșterea alocației de hrană în spitale de la 10 lei pe zi cât e acum la 40 de lei pe zi per pacient; am propus scăderea TVA pentru lemnul de foc de la 19% la 5%; o altă problemă sunt deșeurile care intră în țară prin toate punctele de frontieră și am semnat, în ultima zi din sesiunea parlamentară, un proiect de lege pentru descurajarea acestui lucru. Pentru ca aceste propuneri să devină legi depinde ca și PNL și USR să le voteze, să pună interesele oamenilor înainte de jocul politic.
Ca deputat, am avut numeroase întâlniri cu mediul de afaceri, cu reprezentanți din domeniul HORECA și industria evenimentelor. Deși Guvernul s-a făcut că nu-i vede, am reușit, în Parlament, să votăm un amendament prin care au primit sprijin financiar și operatorii pe codul CAEN 8230. Am avut discuții foarte bune cu reprezentanți ai industriei de apărare și voi sprijini acest sector. Cele mai multe dezbateri le-am avut în schimb cu studenții și voi continua să le reprezint interesele pe tot parcursul mandatului meu.
Am solicitat ministrului Mediului să se implice personal în evaluarea impactului asupra mediului și sănătății oamenilor a amplasării gropii de gunoi în Pasul Mestecăniș. Le-am amintit guvernanților că există o lege în vigoare care prevede construirea Autostrăzii Nordului în termen de 4 ani. Le-am cerut să sprijine producătorii locali. Tinerii trebuie să fie prioritatea zero a Guvernului!
În prima sesiune parlamentară, PSD a demonstrat ca este principalul partid de opoziție la guvernarea dezastruoasă a coaliției PNL-USR. PSD este acum singurul partid capabil să facă o opoziție serioasă, puternică, la dictatura lui Cîțu și să apere democrația. I-am taxat de fiecare dată.
Cîțu înseamnă Guvernul sărăciei și austerității, Guvernul corigenților, Guvernul dictaturii liberale!
Vedem cum premierul dă cu democrația de pământ: guvernează prin Ordonanțe, demite miniștri de capul lui, apoi se pune singur ministru la finanțe să-și cumpere voturi în PNL cu banii românilor – este foarte grav! Cîțu să nu creadă că suntem toți plecați la mare și nu vedem ce face. Dimpotrivă!
Îi cer lui Cîțu să-și ia concediu fără plată cât e în campanie, să nu mai cheltuie banii românilor pentru plimbările lui prin filialele de partid din toată țara! În războaiele care au loc astăzi în partidele de la guvernare, românii sunt victime colaterale. PSD are un mandat greu cu acești inconștienți, dar nu o să-i lăsăm să-și facă de cap pe banii noștri.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 21 iulie 2024, 16:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro