Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
soldan.gheorghe@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Gheorghe Șoldan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Gheorghe Șoldan (Grupul parlamentar al PSD)

Dragostea față de țară nu se declară o singură dată pe an. Ea se face prezentă, zi de zi, prin ceea ce facem și cum suntem în relația cu ceilalți.

Ultimii doi ani ne-au demonstrat că nu există bariere între săraci și bogați, între oamenii de stânga și de dreapta, între tineri și bătrâni. Toți am fost loviți de o pandemie fără milă. România a învățat multe în ultimii doi ani.
Noi, cei care ne implicăm în politică, am demonstrat că putem susține un guvern minoritar, apoi că am putut călca peste orgolii și am făcut ceea ce părea imposibil - am dat un Guvern puternic într-o perioadă foarte instabilă.
Trebuie să recunoaștem că ne-am inspirat de la adevărații eroi ai acestor timpuri - de la medicii și de la tot personalul medical care au fost în prima linie și au salvat vieți, de la oamenii care și-au riscat sănătatea în timp ce toată România era în carantină - brutari, polițiști, pompieri, gunoieri, lucrători din domeniile esențiale de la centralele electrice sau de la frontieră.
Lumea nu o să mai fie cum a fost. Avem datoria să recunoaștem acest lucru și să ne unim în jurul unor valori care ne-au adus aproape și în urmă cu 103 ani.
Putem fi uniți. Putem arăta compasiune și înțelegere. Putem pune bazele dezvoltării acestei țări fără conflicte și orgolii. Putem (re)construi țara de la zero.
Putem investi în educație, sănătate, infrastructură și, în același timp, să avem grijă de cei mai vulnerabili dintre noi - pensionari, copii cu nevoi speciale sau oameni care merită o a doua șansă în educație sau pe piața muncii.
Vă îndemn să fim mai buni și să punem umărul la proiectul început în urmă cu un secol de înaintașii noștri. Nici atunci nu a fost ușor, dar astăzi avem șansa să desăvârșim acest proiect și să aducem bunăstarea în casele fiecărui român.
La mulți ani, români!
La mulți ani, România Unită!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 25 iulie 2024, 21:37